kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

2 maddeyi düşünüyor


Cumhurbaşkanı Sezer'in Anayasa paketi üzerinde bizzat çalıştığı, özellikle parti kapatmayı zorlaştıran madde ile milletvekillerine zam maddesini referanduma götürmeyi değerlendirdiği belirtildi.

PARTİ KAPATMA
Parti kapatma kararının salt çoğunluk yerine, nitelikli çoğunluğun oyuyla verilmesi yönündeki değişikliğe, Sezer gibi, Anayasa Mahkemesi de karşı çıkıyor. Başkan Mustafa Bumin hükümeti ve Meclis'i bu konuda uyarmış, Sezer ile ise görüşmeye gerek duymadığını, Sezer'in Anayasa Mahkemesi başkanlığı yapmış olması nedeniyle konuyu yakından bildiğini söylemişti.

VEKİLLERE ZAM
Milletvekili maaşlarını düzenleyen madde ise çeşitli kesimlerden büyük tepki gördü. Sezer'e onay vermemesi için telefon ve faks yağdığı öğrenildi. Bu düzenlemeyle, milletvekili maaşı Genelkurmay Başkanı'nın maaşına endekslendi. Ayrıca, milletvekilliklerinin sona ermesi durumunda da Emekli Sandığı ile ilişkileri devam edebilecek. Bu konu kanunla düzenlenecek.

MUHALEFET REFERANDUM İSTİYOR

Sezer isterse şenlik çıkar!

DENİZ BAYKAL (CHP Genel Başkanı):
Herkesin kazancı artsın bundan bir şikayetimiz olmaz. Ama bu ortamda bir insanın nasıl olurda eli varır kendisine ücret artışı kararı alır. Millete hizmet edemiyorsan, çekil kenara da sus bari. Cumhurbaşkanı bu maddeyi referanduma koyacak olursa önümüzdeki günlerde şenlik var. Sandık önümüze gelirse hep beraber gerekeni yaparız.

Anayasa'yı değiştirelim

TANSU ÇİLLER (DYP Genel Başkanı):
Milletvekillerinin maaş artışı bizim inisiyatif ve bilgimiz dışında Anayasaya girmesi yanlış olmuştur. Bu yanlıştan DYP sorumlu değildir. Yanlışın düzeltilmesi için anayasa değişikliği çalışmasını tamamladık, gelecek hafta Meclis Başkanlığı'na vermek üzere Meclis Başkanı'ndan randevu istedik.

İMZACILAR BİN PİŞMAN

Anlamadan bilmeden imzaladık!
Kıyak zam düzenlemesine attıkları imza nedeniyle kamuoyunun hedefi haline gelen, yöneticileri tarafından da "bilmeden imza atmakla" eleştirilen önergeci milletvekilleri, pişmanlıklarını SABAH'a şöyle aktardılar:

VEKİLLER EK İŞ YAPIYOR
HAKKI TÖRE (DYP - Hakkari): Sanki bu önergeyi biz hazırlamışız havası yaratıldı. Oysa görüşmeler sürerken Grup Başkanvekillerim "Tüm partiler anlaştı. Her partiden imza veriliyor" deyip benden imza atmamı istediler. Ne için olduğunu sordum, anlattılar. Düşündüm ki, pek çok milletvekili ayın sonunu getiremiyor. O nedenle yönetim kurulu üyeliklerine giriyorlar, ek iş yapıyorlar. İstedim ki, milletvekili başka işlere bakmak durumunda kalmasın. Bir de millet zaten bitmiş. Bu ülkeyi bir bizim maaşımızla kurtarmak mümkün değil ki. Ama şimdi vicdan azabı çekiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.

HATİPOĞLU'NUN AZİZLİĞİ
ALİ OĞUZ (SP - İstanbul): Grup Başkanvekili Yasin Hatipoğlu geldi "Abi bir imzalayıver" dedi. Ben üzerinde konuşma yapacağım bir önerge diye düşündüm. "Mahiyeti nedir? Konuşacaksam, bana bir örnek verin" dedim. "Konuşma olmayacak" dedi. Okumadan imza verdim. Gerekçesi okunduğunda anlamadım ki! Bilsem imza atar mıydım? Hatipoğlu'nun azizliğine uğradık. 30 senedir parlamentodayım, şu Meclis'in fazladan bir kuruşuna tamah etmedim. Resepsiyonlara gidip bir lokma yemek bile yemedim. Bunun zamanı değildi. Cumhurbaşkanı iptal ettirir.

İRFAN GÜNDÜZ (AKP - İstanbul): Grup Başkanvekilim getirdi, imzaladım.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır