kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Goller için teşekkürler

Bu maçı pekçok kimse 'angarya' olarak değerlendiriyordu, öyle de oldu. Ancak Milli Takımımız herşeye karşın, üç gol atıp kazanmasını bildi. Oyun keyif verdi mi? Hayır. Ama fazlasını da zaten beklemiyorduk.

İsveç karşısında son 3 dakikada yaşanan moral bozukluğunun bu maça yansıması kaçınılmazdı. O nedenle de futbol kalitesinin çok üst çizgilere taşıyamamalarına fazla kızamayız. Şimdi denilebilir ki, "Takımın üzerinde stres yoktu, baskı yoktu, rakip zayıftı. Bu rahatlık oyunlarına olumlu yansımalıydı." Hayır, kazın ayağı öyle değil; hedef yoksa performans düşer. Oyun beklenilen güzelliğe ulaşamaz. Ayrıca futbolda önemli olan da goldür. Ve futbolcularımız bu yönde de oldukça başarılıydılar. Biraz koştular, biraz mücadele ettiler, biraz oynadılar ama istediklerini elde ettiler.

Rüştü yine sırtladı

İki kanatta Hasan ve özellikle Nihat rakiplerini çok kolay ekarte ederek ortalar yaptılar. Bu ortalarda kale önünde çoğalabilseydik emin olun, gol sayımız daha da artardı. Nihat tırmanışına devam ediyor. Dün Milli Takım'ın en başarılı oyuncularından biriydi. İlhan'ın oyuna girmesi de takıma dinamizm kazandırdı. Okan lokomotif gibi. Her yere hızır gibi yetişiyor, acayip koşuyor. Tugay, oyunu orta alanın göbeğinde yönlendiren oyuncuydu. Zaman zaman top kayıpları oldu ama usta adam.

Bu maçta en çok garibime giden, Moldova'ya fazla sayıda pozisyon vermemiz oldu. Defansın göbeğindeki Mehmet Polat, Emre Aşık ve Ümit Özat arasındaki uyumsuzluk bunda büyük etkendi. Zorlandığımız anlarda yine Rüştü sahneye çıktı. Bütün yükü Rüştü'ye yüklemek insafsızlık. Ya Rüştü kötü oynarsa? Yok, hayır. Milli Takımımız Moldova gibi bir takıma böyle rahat pozisyonlar vermemeli.

Bu oyun bize yetmez

Maçı çok daha önce koparmak ve zayıf Moldova'nın direncini kırmak için ikinci golü daha erken atmalıydık. Orta alandan ilerideki ikiliye yeterince katkı sağlanamaması bu gecikmede başrol oynadı. Okan ve Tugay gol noktalarına daha fazla girmeliydi.

Şenol hoca ikinci yarının başlarında işler kötü giderken olumlu değişiklikler yaptı ve bir ara tehlikeye giren maç böylece kolay geçildi.

Bir formalite maçıydı, geride kaldı. Şimdi artık baraj maçlarına odaklanmalıyız. Bu maçtaki skor mükemmel, goller için teşekkürler. Ama oyun iyi değil. Bu oyunumuzu geliştirmezsek, başımız belaya girer.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır