kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tüp bebek dediğin atom bombası


Evlenip barklandınız ama bir türlü çocuğunuz olmuyor. Tüp bebeğe heves etmeden önce doktorları dinleyin: Tüp bebek annede de bebekte de hasar bırakabilir
Doktorlar çocuk sahibi olabilmek için kapı kapı dolaşan ve bu uğurda milyarlar harcayan çiftleri "bilinçli" olmaya çağırıyor.

Çiftlerin "Çocuğumuz olmuyor" diyerek doktora gidip tedavi sürecini başlatmasının her zaman doğru olmadığını belirten İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu, "Çiftlerin çocuğu olmuyorsa kadının jinekolog, erkeğin ürolog ya da androloğa görünmelidir" dedi.

Yanlış tedavi sonrasında çiftlerin hem servet harcadığını, hem de anne adayı ve bebeğin hastalanabildiğini söyleyen Kadıoğlu, "tüp bebek atom bombasıdır" diye konuştu.

ERKEN MENOPOZ RİSKİ
Kadıoğlu, "Türkiye'de ticari kaygılar nedeniyle kurulan tüp bebek merkezleri var. Bunlar tüp bebeği alternatifsiz gösteriyor. Oysa çok pahalı bir yöntemdir. Yüzde 30 şans vardır. Kadında hayati komplikasyonlara da neden olur. Örneğin kadında erken menopoza yol açabilir."

Kadıoğlu'na göre bir kadının kısırlık sorunu olduğu kadar erkeğin de kısırlık sorunu var:

"Erkek kısırlığı için gelen hastaların yüzde 80'inden iyi neticeler alıyoruz."

Tel: (0212) 635 27 16

SPERM KALİTESİNİ DÜŞÜREN MESLEKLER

Fırıncı ve şoförler kısır kalabilirsiniz
Kadıoğlu Türk erkeklerinde en sık görülen kısırlık türlerini şöyle sıraladı:

"Erkeklerin yüzde 40'ında varikoselin (testis damarlarında genişleme) denilen ve sperm üretimini bozan rahatsızlık görülüyor. Bunun dışında sigara, alkol, madde bağımlılığı ve aşırı çalışma da kaliteyi düşürüyor. Ayrıca sıcak ortamlarda ve sürekli oturarak çalışan erkekler kısırlık sorunuyla karşılaşabiliyor; fırıncılar, cam ve döküm atölyelerinde çalışanlar, tellaklar ve şoförler.

Ayla ÖZCAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır