kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İki afacan kaçağın Akdeniz turu


Dünyanın en lüks turist gemilerinden Europan Vision'a Kuşadası'nda çapa zincirinden tırmanarak gizlice binen Fehime ve Tahir kardeşler 16 gün boyunca şahane bir Akdeniz yolculuğu yapıp, döndüler...
Dünyanın en lüks yolcu gemilerinden Europan Vision'a kaçak olarak binen 9 yaşındaki Tahir ve 11 yaşındaki Fehime Kırkuşu kardeşler, macera filmlerine taş çıkartacak bir serüvenin kahramanı oldular.

İzmirli Fehim ve Tahir Kırkuşu kardeşler aileleriyle birlikte Kuşadası'nda oturan bir yakınlarına misafirliğe gelmişti. Canları sıkılan iki afacan kardeş, çevreyi keşfetmeye çıktı. Limanı gezdikleri sırada büyük bir yolcu gemisinin demirli olduğunu gören iki afacan, "Hadi içeriye girip bir bakalım" dediler. Çapa zincirinden tırmanarak gemiye çıkan küçük maceracılar, kimseye görünmeden içeriye girmeyi başardılar. Şaşkın ve heyecanlıydılar. Çevrede dolaşan gemi personeli ve yolculardan gizlene gizlene gemiyi keşfe daldılar. İki küçük kardeş gezinirken, gemi de sesizce limandan demir aldı.

"Aşk Gemisi" olarak da bilinen dünyanın en büyük yolcu gemilerinden Europan Vision 2300 yolcusu ve 900 mürettebatıyla Yunanistan'ın Mikanos Adası, İtalya ve İsrail'i kapsayan yolculuğuna başlarken, gemideki kaçak lar korkudan ne yapacaklarını şaşırdı. Odaya gizlenen Tahir ve Fehime'yi gemi Yunan adalarına yaklaştığı sırada çalışanlar fark etti.

POLİS ONLARI ARIYORDU
Aynı saatlerde Kuşadası'nda Kırkuşu ailesi de büyük panik yaşıyordu. Akşam olmasına rağmen Tahir ve Fehime eve dönmemişti. Aile tüm aramalarına rağmen sonuç alamayınca polise haber verdi. Kuşadası'nın her yerinde kayıp kardeşler aranmaya başlandı.

Bu sırada Tahir ve Fehime geminin 3 Türk personeline başlarından geçenleri anlatıyordu. Hemen Kuşadası polisi ve liman yetkililerini arayan gemi personeli "Merak etmeyin, çocuklar bizimle. Ama tur programımızı iptal edemeyiz. Küçük bir tatil yaptırıp, Alanya'da teslim ederiz" dedi. Bu haber üzerine çocuklarının kaybolmasıyla paniğe kapılan aile derin bir nefes aldı.

Gemide Tahir ve Fehime'ye misafir kamaralarından biri tahsis edildi. İki küçük kardeş için, rüyalarında bile göremeyecekleri bir tatil başladı. Kişi başı 12 bin dolara 20 günlük tatil turunun gerçekleştirildiği lüks gemide yok yoktu. Sinema salonları, olimpik yüzme havuzu, spor salonları...

Afacan kardeşler, gemide 16 gün boyunca yolcuların yaşadığı tüm lüksten faydalandı. Gemi önce Yunanistan'ın Mikanos Adası'na demirledi. Ardından bir süre deniz yolculuğu ve sonra İtalya'nın Cenova şehri. Burada bir süre kaldıktan sonra İsrail...Tahir ve Fehime, bu program boyunca geceleri lüks odalarında uyudu. Olimpik yüzme havuzunda doyasıya eğlendi, sinema izledi. İki küçük afacan sempatik davranışlarıyla gemi personeli ve yolcuların sevgilisi oldu.

Sonunda ayrılık günü geldi ve lüks gemi önceki gün Alanya Limanı'na yanaştı. Önceden haber verilen Kırkuşu ailesi limanda çocuklarını bekliyordu. Açıkta demirleyen gemiden filikayla karaya çıkan Fehime ile Tahir hasretle anne ve babalarına sarıldılar.

Yaptıkları hatadan çok utandıklarını ama gemideki herkesin kendilerine çok iyi davrandığını söyleyen iki kardeş, bir daha izinsiz bir yere gitmeyecekleri konusunda babalarına söz verdiler.

EROL AKKIR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır