kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Mitoloji podyuma çıktı


Yunan mitolojisinden esinlenerek tasarladığı 2002 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu'nu Paris'te tanıtan modacı Hüseyin Çağlayan'a Fransızlar hayran oldu
Fransa'nın önde gelen gazetesi Le Monde, Kıbrıs doğumlu modacı Hüseyin Çağlayan'ı "Moda dünyasının yeni dehası" olarak tanımlıyor. Oysa Çağlayan İngiltere'de ard arda 'Yılın Modacısı' seçilmişti. Sezen Aksu'dan Madonna'ya yerli yabancı bir çok ünlüyü giydiren Çağlayan, geçen yıl yaşadığı ekonomik krizi nihayet aştı.

İLGİNÇ DEFİLE
Çağlayan, 2002 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu'nu önceki gün Paris'te tarihi Couvent de Cordeliers Manastırı'nda kalabalık bir davetli grubuna sundu. İstanbul Tekstil Konfeksiyon ve İhracatçılar Birliği'nin (İTKİB) desteğiyle düzenlenen, kalabalık bir basın grubunun yanısıra Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Sönmez Köksal ve Filiz Akın'ın da izlediği defile sonrasında dakikalarca alkışlanan Çağlayan uzun süre izleyenlerin karşısına çıkamadı.

Modacı Hüseyin Çağlayan her zaman olduğu gibi yine avangard bir bakış açısıyla tasarladığı kıyafetleri, Yunan mitolojisinden esinlendiği "Medea" başlığı altında sundu. Koreografisini Alexandre De Betak'ın üstlendiği defilede Prenses Medea'nın trajik hikâyesinden ünlü Japon yazar Yukio Mishima'nın talihsiz yazgısına bir gönderme vardı. Defileye, Jean-Paul Dessy yönetimindeki Ensemble Musiques Nouvelles Orkestrası eşlik etti.

Defiledeki tasarımlarda sade ve mat renkler ağırlıktaydı. Sunulan ilk parçalardaki sadelik, izleyen parçalarda yerini vahşiliğe bıraktı.

PRENSES MEDEA VE YUKIO MISHIMA...
Yunan mitolojisinde Prenses Medea, ülkesine altın koyun postu aramaya gelen Kaptan Jason'a aşık olur. Babasının bütün itirazlarına rağmen Jason'dan vazgeçmeyen Medea, aşkı uğruna saraydan ayrılır ve tanrılar tarafından lanetlenir. Jason'la evlendikten sonra hızla yaşlanarak büyücüye dönüşen Medea, Jason tarafından genç bir kız yüzünden terk edilir. İhaneti hazmedemeyen Medea intikam için öz çocuklarını zehirleyerek öldürür. Yukio Mishima ise İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra intihar, umutsuzluk ve şiddet üzerine yazdığı yüzlerce eserle tanınır. Üyesi olduğu aşırı ırkçı gruptaki arkadaşlarıyla 1970'de toplu harakiri yapar.

Kazım AKAR-PARİS

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır