kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Ek taşıt alım vergisinde indirim
Otomotiv sektörünü canlandırmak amacıyla ek taşıt alım vergisinde indirime gidildi. Bakanlar Kurulu Kararı'na göre, motor hacmi 1600 cc ve altında olan otomobiller, kaptıkaçtı, panel ve arazi taşıtlarında yüzde 12 olan ek taşıt alım vergisi, yüzde 6'ya çekildi. Dün yürürlüğe giren indirimli tarife, 31 Aralık'ta sona erecek. Silindir hacmi 1601 ile 2000 cc arasında olan ve 2000 cc'nin üzerindeki otomobillerden alınan ek taşıt alım vergisinde değişikliğe gidilmedi.

Çiftçiye ödeme kolaylığı
Başbakan Bülent Ecevit, Ziraat Bankası'ndan borçlu çiftçilere ödeme kolaylığı sağlandığını bildirdi. Ecevit'in yaptığı açıklamada, yeni ödeme planına göre talep edildiği tarihte ve faiz masrafları dahil, 1 milyar liraya kadar borcu olan çiftçiler bu borcun yüzde 10'unu, 1 ile 5 milyar arasında borcu olan çiftçiler yüzde 15'ini, 5 milyar lira ve üzerinde borcu olan çiftçiler ise yüzde 25'ini peşin olarak ödedikleri takdirde, kalan tutar için 36 aya kadar taksitlendirme imkânı getirildi. 36 aya kadar taksitlendirilecek bu borca temerrut faizi yerine, cari faiz oranı uygulanacak.

Dalga Merkez'e çarptı
ABD'nin geciken misilleme hareketi ortada binbir senaryonun dolaşmasına neden olunca para ve sermaye piyasaları yine dalgalanan kurun peşine takıldı. Cuma günü bir anda 1 milyon 670 bini aşan dolara Merkez Bankası müdahale edince kapanış fiyatı 1 milyon 598 bin liraya geriledi. Dolar ve mark yüzde 5.5'lik getiri ile liderlik koltuğunu paylaştı. Borsa ise yüzde 0.35 geriledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır