kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Los Angeles'ta terör paniği!
Amerikan uydularının Ladin'in Afganistan'daki terör kamplarının birinde Los Angeles Uluslararası Havaalanı'nın dev boyutlarda bir maketini tespit etmesi, terörist saldırı paniğine yol açtı. New York'ta ise insanlar terörist saldırı durumunda hemen kaçabilmek için önlemler almaya başladı. New Yorklular halat, balta, gaz maskelerinin yanı sıra tekne ve bisiklet satın almaya başladı. Birçok aile ise çocuklarına telsizler ve volki-tolkiler dağıtarak terör saldırısı durumunda kullanılacak şifreler belirledi. Bu şifrenin duyulmasıyla birlikte aile üyeleri belirli bir yerde buluşacak.

İngiltere Kralcı, ABD ise İttifakçı
Teröre karşı açılan savaşta başından beri uyum içerisinde çalışan İngiltere ve ABD, ilk kez Taliban sonrası Afganistan konusunda fikir ayrılığına düştü. İngiltere Başbakanı Tony Blair, Taliban rejiminin devrilmesinin ardından devrik Kral Zahir Şah önderliğinde bütün etnik grupları kapsayan geniş tabanlı hükümet kurulmasını savundu. Kuzey İttifakı'nın halkın yüzde 37'sini temsil ettiğini söyleyen Blair, Afgan halkının geleceğine kendi karar vermesi gerektiğini söyledi. İnsan Hakları İzleme Örgütü de Kuzey İttifakı'nın geçmişte insanlıkdışı suçlar işlediğini söyleyerek ABD'ye "işbirliği yaptığın örgütü tanı" uyarısında bulundu. ABD ise Taliban muhalifi Kuzey İttifakı'nı desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı. ABD Kongresi dün Kuzey İttifak'na 300 milyon dolarlık askeri yardım yapılmasını öngören Afganistan Özgürlük Kanunu'nu onayladı.

Bulgaristan'da suikast korkusu
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da önceki gün yapılan NATO'ya aday ülkeler devlet başkanları zirvesi öncesinde, büyük bir suikast girişmini ortaya çıkarıldı. Geçen Perşembe gecesi Sofya Hilton oteli yakınında Bulgar vatandaşı bir kişi, İsrail yapımı susturuculu otomatik tabancayla yakalandı. Sabıkalı olduğu belirlenen 29 yaşındaki Svetlozar V. adlı kişinin, zirveye katılan devlet başkanlarından 4'üne suikast hazırlığı içinde olduğu açıklandı. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Boyko Borisov, suikast tehdidi altındaki devlet başkanlarının kimler olduğunu açıklamadı. Zirveye, Bulgaristan, Letonya, Slovenya, Estonya, Arnavutluk, Slovakya, Litvanya, Makedonya, Hırvatistan ve Romanya liderleri ile NATO Genel Sekreteri George Robertson katılmıştı. Zirvede Dışişleri Bakanı İsmail Cem de bir konuşma yapmış ve liderlerle ikili temaslarda bulunmuştu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır