kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

PKK ve DHKP-C yine terör listesinde


ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gözden geçirerek yeniden yayınladığı terör örgütleri listesinde PKK ve DHKP-C örgütleri de önceki raporlarda olduğu gibi yer aldı.
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, faaliyetlerinde azalma görülmesine karşın, PKK'nın muhtemel terörist eylemler için plan ve hazırlıklarını sürdürdüğünü açıkladı. 2 yılda bir yenilenen listede, El Kaide örgütü başta olmak üzere 25 örgüt yer alıyor. Hamas, Hizbullah ve diğer Filistinli örgütlerin yanı sıra Sri Lanka'daki Tamil Kaplanları, Kolombiya'daki Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), Bask bölgesinde faaliyet gösteren ETA da listede bulunuyor.

Kolombiya'nın sağcı Kolombiya Birleşik Öz Savunma Güçleri ile IRA'dan ayrıldığını bildiren Real IRA bu yıl ilk kez listeye dahil elidirken, Japon Kızıl Ordu ile Perulu Tupac Amaru örgütleri listeden çıkarıldı.

YARDIM YAPMAK YASAK
İran'lı rejim muhalifi Halkın Mücahitleri örgütü ise terörist örgüt olmadıkları konusunda kanıtlar sunmasına rağmen "1979'da Tahran'daki Amerikan Büyükelçiliği'nin işgaline katıldığı" gerekçesiyle listeden çıkarılmadı. ABD'de 1996 yılında kabul edilen yasa gereği, vatandaşların listedeki örgütlere yardım yapması yasak. Yasa, örgütlerin bankalardaki hesaplarının dondurulmasını da emrediyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır