kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Milli görüş silahlanıyor


Milli Görüş Teşkilatı, üyelerine internet üzerinden silahlanma çağrısı yaptı. Çağrıya uyan üyeler, ruhsat almak için sıraya girdi
Alman Focus dergisi son sayısında çarpıcı bir iddiada bulundu: Radikal bir örgüt olduğu gerekçesiyle Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izlenen İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) internet üzerinden üyelerine silahlanma çağrısı yapıyor...

Derginin haberine göre Almanya'da yaşanacak terörist saldırıların radikal İslamcılar'dan gelme ihtimali yüksek. Almanya Federal Terörle Mücadele Dairesi'nin (BKA) istihbarat birimleriyle geçtiğimiz günlerde gizli bir toplantı yaptığını söyleyen dergi, toplantıda "en ciddi tehdit" olarak görülen radikal islamcıların ele alındığını bildirdi. Focus'a göre, toplantıda aralarında Milli Görüş Teşkilatı'nın da bulunduğu örgütlerin durumu ele alındı. Ve Milli görüş'ün üyelerine silahlanma çağrısı yaptığı dile getirildi.

Derginin haberine göre, Refah Partisi'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'la yakın ilişkileri bulunan ve partinin Almanya teşkilatı olarak çalışan IGMG üyelerine özellikle Suudi terörist Usame bin Ladin'in yanından ayırmadığı AK-47 kalaşnikof marka silah, kılıç ve bıçak almalarını tavsiye ediyor. Örgütün, üyelerinden yasal olarak silah kullanmayı öğrenmeleri için av kulüplerine üye olmalarını da istediği ifade edilen habere göre birçok IGMG üyesi şimdiden ruhsat alabilmek için örgüte başvuruda bulunmaya başladı.

HEDEF ABD ÜSLERİ
Radikal İslamcılar'ın aşırı sol örgütlerle işbirliği yaptığını da söyleyen dergi, İslamcıların Almanya'daki Amerikan üslerini ve ülkedeki Alman-Amerikan şirketlerini hedef alacağını belirtti. IGMG Başkanı Mehmet Sabri Erbakan ise dergiye yaptığı açıklamada, bu tür iddiaları reddederek, "Bizi bilenler, şiddetle, terörle ilgimiz olmadığını bilirler" dedi.

Focus dergisi geçen hafta da merkezi Köln'de bulunan "Hilafet Devleti"nin Suudi terörist Usame bin Ladin'le doğrudan ilişkisi olduğunu ortaya çıkarmıştı. Derginin örgütün yayın organı olan "Ümmet-i Muhammed" adlı gazeteye dayandırdığı haberde, örgüt üyelerinin Ladin'den "Şeytana karşı mücadele eden kardeşimiz" diye söz edildiği bildirdi. Alman Federal Savcılığı da derginin haberini doğrulayarak,örgütün lideri Metin Kaplan'ın adamlarının 1996-1997'de Afganistan'a giderek Ladin'le görüştüklerini açıkladı. Savcılık sözcüsü, ziyaretin amaçlarından birinin Hilafet Devleti'ni diğerinin de Müslümanlar'ı "Hilafet Devleti" çatısı altında birleştirmek olduğunu söyledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır