kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Rus uçağını Türkiye düşürmüş olabilir!


Karadeniz'e çakılan Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmüş olabileceği iddiaları üzerine, Moskova Türkiye'den de bilgi istedi
Karadeniz'e düşen TU-154 tipi yolcu uçağı ile ilgili olayın aydınlatılması için Rusya'nın bilgi istediği ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçağın düşüşüyle ilgili çalışmaları yürütmekle görevlendirdiği hükümet komisyonunun başında bulunan Güvenlik Konseyi Sekreteri Vladimir Ruşaylo, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın, ABD, Ukrayna ve Türkiye'den olayın meydana geldiği gün bölgedeki uçuşlarla ilgili bilgi istediğini söyledi.

'TÜRK SAHİLİNE YAKIN'
Rus basınında dün, olaya Türk güçlerinin tanık olabileceğine ilişkin iddialar ortaya atıldı. Nezavisimaya gazetesi, uçağın son girdiği hava koridorunu kontrol eden yetkililerin, 'uçağa düşmeden önce iki objenin yaklaştığını' söylediklerini iddia etti. Gazete, "Uçağın düştüğü yer, Türk sahiline Rus sahilinden daha yakın. Bunlar Türk uçakları olabilir. Olay, teröristlerin provokasyonu olabilir, teröristler uçağın tehlike açan bir obje olarak algılanmasını ve düşürülmesini sağlamış olabilirler" dedi.

İzvestiya gazetesi de "Ortaya son çıkan ihtimallerden biri, uçağın Türkiye tarafından düşürülmüş olması. Çünkü rota dışına çıkan uçakları düşürme hakkı var" denildi. Ancak bu gazete, en güçlü ihtimalin "Ukrayna füzesi" olduğunu, bu ihtimali Ukrayna yönetiminin de kabul ettiğini ekledi.

Enkazda yabancı nesne
İsrail'den kalktıktan sonra içindeki 77 yolcusuyla Karadeniz'e çakılan uçağın enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Patlamanın etkisiyle delik deşik olan koltukların ve yanmış cesetlerin çıkarıldığı arama çalışmalarında görev alanlar, enkaz parçaları arasında uçakla ilişiği olmayan yabancı nesnelerin kalıntısına rastlandığını bildirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır