kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin suçlu, inanıyoruz


İran hükümetinin üst düzey yetkilileri geçtiğimiz hafta içinde özel bir toplantı yaptı.
Washington Post'un haberine göre terörist saldırıların görüşüldüğü toplantının sonunda İranlı yetkililer, saldırının arkasında Ladin'in olduğu kanısında birleşti. İran hükümetinin bu görüşü, bir araya geldikleri Batılı ülkelerin diplomatlarına da aktarıldı. Batılı bir diplomat, "Bir suç işleyen kişileri cezalandırma hakkını kabul ediyorlar. Ve Ladin'in sorumluğu olduğu konusunda çok açıktılar" diye konuştu. Toplantıya katılan diplomatlar da, "Bunu açıkça söylemeyecekler. Kesin delil istemeyi sürdürecekler. Ancak Ladin konusunda kuşkuları yok" diye konuştu. Diplomatlara göre İran yönetimi, yapılan açıklamalarda Amerika'nın Afganistan'a saldırısını kınayacak. Ancak gizliden gizliye Batı'yı destekleyecek. Diplomatlar, İranlı yetkililerin kendilerine "Eğer başaramazsanız onlar (Taliban) kahraman olacak. Ve durum eskisinden de kötüleşecek. Bu yüzden Irak'ta yaptığınız gibi işi yarım bırakmayın" dediklerini ifade etti.

AFGANİSTAN'A SARIKLI ABD'Lİ CASUSLAR SIZDI
Afgan liderlerden Gulbuddin Hikmetyar, Afganistan'da çok sayıda Amerikan askeri bulunduğunu iddia etti. Askerlerin tıpkı Afganlar gibi giyinerek istihbarat topladıklarını söyleyen Hikmetyar, "Özellikle Kandahar'da birçok ABD askeri var" dedi. ABD askerlerinin Ladin'in daha önce ziyaret ettiği ve evinin olduğu karargahının yakınlarında bile bulunduklarını söyledi.

Bu bilgileri Afganistan'daki kaynaklarından aldığını söyleyen Hikmetyar, "Ruslar gibi onlar da General Dostum'u kullanacak. Ve onlar gibi geri çekilecek" diye konuştu. "Amerikalılar Kabil'i ve birçok kenti bombalayacak. Ardından da halkın kabul etmeyeceği kukla bir yönetim kuracak" diyen Hikmetyar, adamlarının 'Amerikan işgaline karşı savaşacağını' ve Taliban'la koalisyon kurmanın sözkonusu bile olmayacağını söyledi.

SADDAM'A ŞİMDİLİK DOKUNULMAYACAK
Amerika'nın Afganistan'a saldırısı an meselesiyken operasyonun yakın gelecekteki kapsamından Irak çıkarıldı. Temsilciler Meclisi'nin alt kanadını oluşturan milletvekillerinin yaptığı toplantıda, "Saddam'ı devirmek şu an için en iyi çözüm olmayabilir" görüşü benimsendi. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Reagan döneminin danışmanlarından Geoffrey Kemp, "Saddam'dan sonra yerine kimin geleceği önemli. Şu anki şartlara göre Saddam'ı devirsek de yerine gelecek kişinin ondan daha az Amerika karşıtı olmayacağını kimse garanti edemez" diye konuştu. Toplantıda, Alt Komite Başkanı Benjamin Gilman'ın "Saddam'ı vuralım" önerisi, Irak'ın elinde bulundurduğu nükleer silahlar yüzünden reddedildi.

AFGANLAR'A VEJETARYEN YARDIM

Amerika'dan sevgilerle...
ABD'nin Afgan halkına yapacağı gıda yardımı paketler halinde havadan atılacak. Ayrı ayrı paketlenmiş günlük besinlerin yanı sıra vitaminler de olacak. ABD açlıktan kırılan Afgan halkını bu besinlerle güçlendirmeyi amaçlıyor. Her pakette bir kişi için bir gün yetecek kadar yiyecek bulunacak. Yiyecekler pirinç ağırlıklı olacak ve Müslümanlar'ın domuz eti inanışı yüzünden et bulunmayacak. Paketlerin üzerinde gülümseyerek yemek yiyen bir kişinin fotoğrafı, Amerikan bayrağı ve İngilizce "Bu yiyecek Amerika Birleşik Devletleri'nin armağanıdır" yazacak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır