kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fransa'ya da saldıracaktı


Ladin'in adamı Cemal'in itirafı: Paris'teki ABD büyükelçiliği ile kültür merkezini uçuracaktık
İtİrafI yapan kişi, 28 Temmuz günü Birleşik Arap Emirlikleri'nde sahte pasaport yüzünden yakalanan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Cemal Beghal... Dubai'deki sorgusunda Suudi teröristin adamı olduğunu itiraf eden Cemal Beghal, geçen hafta Fransa'ya iade edildi. Liberation gazetesine göre de Beghal, Fransız yetkililerine Ladin'in saldırı planını itiraf etti: Amerika'nın Paris'teki büyükelçiliği ve kültür merkezini havaya uçuracaktık...

11 SAAT KONUŞTU
Pazartesi günü terörle mücadele davalarına bakan savcı Jean-Louis Bruguiere'e tam 11 saat boyunca ifade veren Cemal, saldırı planının ayrıntılarını bir bir anlattı: Bombalı saldırı eylemini gerçekleştirmesi için Ladin'in yakın adamı Ebu Zübeyde tarafından seçilmiştim. El Kaide'ye girme "şansı" elde ettikten sonra 2000 Kasım'ında Pakistan'a gittim. Bir ay sonra da Afganistan'a geçip askeri eğitime başladım... 2001 Mart'ında Cemal'le buluşan Zübeyde, eylem zamanının geldiğini söyledi. Eylem, ABD'nin Fransa'daki büyükelçiliği ve kültür merkezini havaya uçurmaktı. Cemal'in görevi elçilikle ilgili bilgi toplamaktı. Nizar Trabelsi adlı bir kişi, bombalı kamyonetle intihar saldırısı düzenleyecekti.

ULEMA VAZGEÇİRDİ
Bu ifade, Ladin ve El Kaide şebekesinin nasıl organize çalıştığının kanıtıydı. Çünkü Cemal'in bahsettiği Trabelsi, Almanya'nın Fortuna Dusseldorf takımında top koşturan ünlü bir golcüydü. Trabelsi de ABD'deki saldırıdan iki gün sonra 13 Eylül'de Belçika'da tutuklandı. Cemal, Dubai'de hapisanede kendisini ziyaret eden din adamlarının tavsiyesi üzerine eylemden vazgeçtiğini de itiraf etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır