kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ezeli rekabet!. Ebedi dostluk!.


92 yıllık rekabet, F.Bahçe ve G.Saray'ın dostluğunun kanıtı olaylarla dolu. Bir dönem futbolcuları aynı evde kalan iki kulüp, "Rakibin sakatı çok" diye maç bile erteletmiş

Fener'in yaptığına bak!
Tam 92 yıl önce Papaz Çayırı'nda başlayan ezeli rekabet F.Bahçe ve G.Saray'ın ebedi dostluğunu gösteren olaylarla dolu. İşte bunlardan birkaçı: G.Saray'da Oberle kardeşler hasta, Hasan sakat. Bunu öğrenen F.Bahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, "Maçı erteleyelim" diye G.Saray'a haber gönderiyor. G.Saray oyuncularının iyileşmesinden sonra, 20 Ekim 1914'te F.Bahçe'yi 6-1 yeniyor

"Said, uyu ve dinlen!"
G.Saray ile F.Bahçeli futbolcular ortak kiraladıkları bir evde kalıp, birlikte ava çıkıyorlardı. Bir maç öncesi G.Saray'dan Ali Sami Yen, F.Bahçeli Said'i, "Yarın bizimle maçınız var. Yat ve dinlen" diye uyarıyordu. Tarih 17 Kasım 1922. Yağış sebebiyle F.Bahçe "Maçı erteleyelim"qteklifini yapıyor, Necip Şahin, "Bizi anamız bugünler için doğurdu" diye geri çeviriyordu. Sonuç: F.Bahçe 3-0 galip.

HINCAL ULUÇ: Az aptal olan bugün kazanır
İki takımın futbollarında aynı aptalca yanlış tabelalara yansıdı hafta arasında. Sergen, Berkant ve Hasan Şaş gibi üç süper bileğe sahip G.Saray, topu ısrarla havadan şandellerle ortalarla oynayıp PSV'ye teslim etti. Lazio maçında da aynı yanlış vardı. Topu yere indirince gol buldular, ama akıllanmadılar. F.Bahçe'de de tablo aynı. Barcelona defansından tek kafa topu alamadıkları halde bin tane orta yaptılar. İkisi de aptalca kaybetti. Bugün akıllı, ya da daha az aptal olan kazanır.

ERMAN TOROĞLU: En ağır basan skor beraberlik
F.Bahçe son yıllarda psikolojik olarak G.Saray'a üstün. Ama G.Saray'ın dağılan kadrosuna karşı. Bu yeni G.Saray'ın F.Bahçe fobisi yok. Denizli, kenarda beklettiği gençler yüzünden elindekilerle sadece iyi defans yapabilir. Arada kontratak dener. Kalitesi düşük bir G.Saray-F.Bahçe maçı izleyeceğiz görüntüsü var. Metin Tokat, fazla sivri bir hakem tipi değil. Zaman zaman da işine gelmediği şeyleri görmez. Maç beraberliğe daha yakın. Metin Tokat da böyle maçlarda beraberliği fazlaca sever.

SELİM SOYDAN: Kader adamları Sergen ve Rüştü
F.Bahçe, topları rakibinden önce alabilirse, defansı ile orta sahasındaki kopukluğu kaldırırsa Sami Yen'den puan, hatta puanlar çıkarır. G.Saray, yalnız Lazio maçındaki gibi oynarsa galip gelir. F.Bahçe'de kader adamı Rüştü. F.Bahçe, Sergen ve Hasan'a dikkat etmeli. Çünkü iyi bir Sergen hem kendi oynuyor, hem de arkadaşlarını çok iyi oynatıyor. Sergen'in Hollanda'da 90 dakika sahada kalması bu maça çok iyi hazırlanmasının bir işaretidir. Önemli olan Sergen'e topu aldırmamak. Hakem Tokat, inşallah Frisk'e yakın yönetim sergiler.

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır