kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tayyip Erdoğan kurtarılıyor


Hoca'nın yasağı için 'çekinser' kalan AKP'liler Erdoğan'ın önündeki engeli sessizce kaldırdı
AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kurucu genel başkan ve milletvekili olmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenleme, sessiz sedasız TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. AK Parti, Tayyip Erdoğan'ı kurtaracak Anayasa paketinin sekteye uğramaması için iktidar partileriyle uzlaşmanın bozulmaması yönünde çaba harcadı.

AK Parti, SP'nin Necmettin Erbakan'ı kurtarmak için siyaset yasağının 4 yıla indirilmesine ilişkin önergesine bile destek vermedi. Komisyon'da hiç tartışılmadan sessizce geçirilen Anayasa'nın 76'ncı maddesindeki değişiklikle, Milletvekili Seçimi Kanunu'nda yer alan "TCK'nın 312/2 maddesinden hüküm giyenlerin milletvekili olamayacaklarına" ilişkin düzenlemenin Anayasal dayanağı kaldırılıyor. Haftaya Genel Kurul'da görüşülecek Anayasa paketinde öngörülen değişiklik aynen geçerse, kurucu ve genel başkanlığı Anayasa Mahkemesi'nde incelenen Erdoğan'ın hiçbir engeli kalmayacak.

HOCA KIZDI
Siyasi yasakların 4 yıla indirilmesi yönündeki Saadet Partisi önergesinin reddedilmesini değerlendiren Erbakan ise şöyle konuştu: "Saadet Partisi yerinde bir teklif yapmıştır. Partilileri tebrik ederim. Bunu reddedenler ödevlerini yapmamıştır, hata yapmışlardır."

AK Parti'nin, çekinser kaldığının hatırlatılması üzerine Erbakan, "Öyle bir şey olduysa onlar da hata yapmışlardır. Umarız hatalarını anlarlar" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır