kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fehriye operasyonu


Adalet Bakanlığı, Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal'ın Belçika'da tutuklu yargılanması için ikinci kez başvuruda bulundu
Türkiye, Belçika'da yargılanacak olan Sabancı suikastı zanlısı Fehriye Erdal'ın tutuklanması için yeniden harekete geçti. Adalet Bakanlığı, Belçika'nın Sabancı Suikasti nedeniyle yargılamaya karar verdiği Fehriye Erdal'ın tutuklanması için Dışişleri Bakanlığı'ndan girişimlerde bulunmasını talep etti.

Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Cenk Alp Durak'ın SABAH'a verdiği bilgiye göre, Bakanlık, Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye'nin yargılamaya müdahil olup olmayacağı konusunda da araştırma yapılmasını istedi.

Türkiye'nin Fehriye Erdal'ı iade talebi Belçika tarafından suçun terör değil, siyasi nitelikte olduğu ve bu suça 'ölüm cezası' öngörüldüğü gerekçesiyle reddedilmişti.

Türkiye bunun üzerine Terörizme Karşı Avrupa Sözleşmesi'nin 7. maddesine göre yargılamanın Belçika'da yapılması talebinde bulunmuş, ancak bu da reddedilmişti. Belçika yargı makamlarının red gerekçesi ise, olayda 'otomatik silah' kullanılmadığı için sözleşme kapsamına girmediği idi. Ancak Brüksel Mahkemesi hakimi, öldürülen Özdemir Sabancı'nın oğlu Demir Sabancı'nın başvurusu üzerine Erdal'ın Belçika'da yargılanmasına karar vermişti.

HAVA DEĞİŞTİ
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, bu kararın ABD'ye yapılan terör saldırısından sonra oluşan havadan etkilendiğini söylemişti. Türkiye şimdi, Avrupa'da yoğun bir tartışma konusu hale gelen 'anti-terör' havasından, Fehriye Erdal'ın tutuklanmasını sağlayarak somut bir kazançla çıkmak istiyor.

Kemal GÖKTAŞ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır