kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Kim yorgun?

Bugünkü derbi öncesi Galatasaray'ın artıları nelerdir? Belki ilk kez bir G.Saray-F.Bahçe maçında "Kim daha diri kalır ve enerjisini ekonomik tüketirse, maçı o alır" diyoruz. Üst üste oynanan Avrupa Kupası maçları, iki 11'i de hemen hemen alışmadığı oranda bitirdi. Revivo, Barcelona maçı sonuna doğru halsizlikten alıştığımız isabetli şut vuruşlarını yapamadı. Hatta dinlendirici idmana bile çıkamadı. Üç günde bir maç oynamak nedeniyle yorgunluk yüzünden takımlar sahada en iyi kadrolarıyla ve alıştığımız randımanlarıyla gözükmeyecekler. Adeta maç başarısı antrenörden çok, kulüp doktorlarının uzmanlığına endeksli. Kim, maç sonrası oyuncularını daha iyi dinlendirip, daha iyi gıdalandırıp, daha iyi vitaminlerse başarılı olacak. Nitekim, modern futbolda artık "Antrenörün en büyük yardımcısı doktorlardır" deniyor.

Sezon başından bu yana en fazla maç yapan takım G.Saray. Üç günde bir maç temposunu uyguluyor. Bu avantaj. Ama sattıklarının yerine gelenlerin bu tempoya alışık olmaması bir form handikapı yaratıyor. Ayrıca Şampiyonlar Ligi maçını rakibinden bir gün sonra ve deplasmanda yaptı G.Saray.

* Bugünkü derbi öncesi Galatasaray'ın eksileri nelerdir?

G.Saray, Ümit Davala'yı sattı. Lazio maçında şahane bir futbol oynayan Davala, sıcağı sıcağına Fatih Terim'in takımında hiç tanımadığı adamlarla inanılmaz bir maç çıkardı. Ne yoruldu; ne de takımı yadırgadı. Ama G.Saray'ın PSV maçında sağ kanadı o kadar boştu ki, bütün yük Hasan'ın koridoruna yıkıldı.

PSV maçında da görülen en önemli eksiklik defans adamlarının rakip yüzünü topla kaleye dönmeden önce basmak yerine, geri kaçmaları. PSV'den yenen ilk gol, G.Saray'ın yıllardır F.Bahçe'den yediği gollerin benzeri. Ali Güneş'in Kadıköy'de attığı golü hatırlayın. Bu sene Şampiyonlar Ligi ön elemesinde de benzer goller yenmişti. F.Bahçe'nin en önemli umudu G.Saray'ın buna bir türlü çözüm bulamamasıdır.

* Karşılaşmada nasıl bir futbol ve skor bekliyorsunuz?

Mustafa Denizli geçen yılki İntertoto Kupası'ndan takımını çekerken gösterdiği "Yorgunluk korkusu"nu ister istemez bu yıl yaşıyor. Bugün, seyri hoş futbol yerine, canı sıkılan seyircilerin tribün kavgası ve slogan yarışı görürsek şaşmayalım. Bu nedenle bu maç koşuşmaktan çok "Teknik taktik ve yaratıcılık" yarışması olacak. Kim, eksiklerini yedek kulübesiyle daha iyi tamamlarsa, vizyonu genişse ibre ona döner. Gençliğimizde ideal takım, 11'ini ezbere saydığımız takımdı. Şimdi ise sağlıklı 20 kişi olmayan takıma, takım denmiyor. Çünkü daha çok koşuluyor, daha çok taktik varyasyonlar var ve formu korumak zorlaştı. Bunun sonucu top çevirip rakibi yorma, bıktırma taktiği ön plana çıkıyor.

Diğer bir yüzüyle, bu maçlar önce kalecilerin maçıdır. Çünkü yorulan takımların sorumluluğu, şut olarak kalecilerin karşısına çıkar. Mondragon ve Rüştü'den hangisi daha günündeyse ve top takip refleksleri diriyse, maçı o tarafın kazanma şansı fazladır.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır