kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

TÜSİAD: Program revize edilmeli


Özilhan, hükümetin terör olayının ardından ekonomik programda değişiklik yapmasını istedi
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, IMF'le masaya oturularak programın yeniden ele alınmasını istedi. Özilhan, Türkiye çapında Örgütlü Sanayici ve İşadamları Dernekleri'nin (SİAD) Edirne'deki başkanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Ankara'ya sert eleştirilerde bulundu. Ekonomi yönetiminin kafalarını artık masadan kaldırıp reel sektörü dinleme zamanını geldiğini belirten Özilhan "Katma değer üretmeden ekonomiyi güçlendirmek mümkün değil. Bunu bir tabelaya yazıp odalarının duvarına assınlar ki hiç unutmasınlar" dedi.

KOŞULLAR DEĞİŞTİ
ABD'deki terör olaylarının ardından ortaya çıkacak yeni dünya düzeninin Türkiye'yi şu anda içinde bulunduğu durumdan çok daha zor bir duruma sokabileceğine işaret eden Özilhan, şu konulara değindi:

"Başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkeler yeni ve kapsamlı ekonomik önlemler almadığı taktirde mevcut gelişmeler batı ekonomilerindeki durgunluğu derinleştirebilir. Özellikle Türkiye'nin bulunduğu bölgedeki gelişmekte olan ülkelerin dünya piyasalarından borç bulabilmesi nerede ise imkânsız hale gelebilir. Türkiye gibi petrol bağımlısı ülkelerin ekonomilerini alt üst edebilir.

ÜRETMELİYİZ!
Burada hiç arzu edilmeyecek bir başka gelişmede dünyadaki hızlı kamplaşmadır. Gelişmiş ülkeler gelişmekte ülkelerle aralarına mesafe koyabilir. Bu ihtimalerin biri bile bizim için çok ciddi sorunlar yaratacaktır."

Özilhan, bu süreçte ayakta kalabilmesinin tek koşulunun üreten bir ekonomi ve yöneten bir demokrasiye sahip olmasına bağlı olduğunu söyledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır