kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İşte o komutan


1991 Körfez Savaşı'nı Çöl Ayısı lakaplı Schwarzkopf yönetti. Afganistan harekatını da Havacı Tuğgeneral Wald yönetecek
Dünya 1991'de Norman Schwarzkopf ismiyle tanıştı. "Çöl Ayısı" lakaplı general, Irak'a düzenlenen kara harekatını yöneten kişiydi. Aradan 10 yıl geçti. Amerika, şimdi Afganistan ve teröre destek verenlere savaş açtı.

İlk etapta Taliban yönetimine karşı hava harekatı düzenlenecek. Yakında başlayacak olan harekatın kimin komuta edeceği sonunda belli oldu: Amerikan Hava Kuvvetleri'nden Tuğgeneral Charles F. Wald... Balkan savaşlarında görev yapan Wald, dün saldırı planlarını kontrol etmek üzere Suudi Arabistan'a uçtu. The New York Times gazetesine göre, hava harekatının merkezi başkent Riyad'daki Prens Sultan Hava Üssü. Tuğgeneral Wald, tüm uçuşların yanısıra paraşütçü birliklerin indirileceği bölgeleri de tayin edecek. Wald'ın görev yetkisi yalnızca Afganistan'a saldırı ile sınırlı değil. Operasyona "Irak'ı vurmak" da dahil edilirse, Türkiye'den kalkacak savaş uçakları da Wald'ın emrine girecek. Bu arada Amerika bölgeye asker yığmaya devam ediyor.

46 BİN KOMANDO VAR
Kuzey Carolina eyaletindeki Ordu Özel Birliği'ne de acilen "Bölgeye git" emri verildi. Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, Afganistan'ın kuzeyindeki eski Sovyet devletlerine ise yalnızca "kurtarma ekipleri" konuşlandıracak. Bu ekipler yalnızca düşürülen uçakların pilotlarını kurtarmakla görevli olacak. Özel Kuvvetler ise Pakistan sınırına konuşlandırıldı. Operasyonda en etkin rolü 75'nci Sınır Komando Alayı üstlenecek. 3 ila 5 kişilik ekipler halinde dolaşıyorlar. Amaçları, Tomahawklar'ın vurduğu mağaralardan kaçan terörist ve elebaşları Ladin'i yakalamak... Ekipler, MH-60K helikopterleriyle Afganistan dağlarına bırakılacak. Askeri yetkililer, Pakistan'daki toplam özel kuvvet sayısının 46 bin olduğunu öne sürüyor.

Die Welt gazetesi de İngiliz Özel Hava Ekibi, Fransız 13'üncü Paraşütçü Birliği ile Alman ordusunun özel komando birliği KSK'nın da Afganistan'daki operasyona katılacağını yazdı. Alman KSK birliği, 300 seçilmiş askerden oluşuyor. Almanya, KSK'nın yanısıra, bölgeye paraşüt birlikleri ile lojistik destek ekip gönderecek. KSK komandoları, Balkanlar'da cepheye girerek birçok savaş suçlusunu tutuklamakla ün kazandı.

ALMAN GENERAL: Kara harekatında oluk gibi kan akar
NATO askeri kuvvetleri içinde ilk çatlak ses, ABD'ye destek verecek olan Alman Özel Harekat Kuvveti'nden (KSK) geldi. KSK Komutanı Tuğgeneral Reinhard Guenzel, terörist Ladin'i özel harekat ekipleriyle yakalanmasının "imkansız" olduğunu açıkladı. "Böyle bir operasyona girişmek oluk gibi kan akması anlamına gelecektir" diyen Guenzel, "İngiliz, Fransız ve İsrailliler de bizim gibi düşünüyor. Dünyada hiçbir özel komando birliği, bu tarz operasyonu onaylamaz" ifadesini kullandı. Der Spiegel dergisine göre, KSK'nın Afganistan'a gönderilmemesi gündemde.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır