kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Harekatın adı değişiyor


Amerika, Müslümanlar'ın tepkisi üzerine 'Ebedi Adalet' adını verdiği askeri harekatın ismini değiştiriyor
Washington Afganistan Operasyonuna verdiği "İnfinite Justice" (Ebedi Adalet) ismini değiştirme kararı aldı. "İnfinite"kelimesi "Ebedi, sınırsız ve ilahi" anlamına geldiği için, Müslümanlar "İlahi adaleti yalnızca Allah sağlar" diye tepki gösterdi. Özellikle Amerika ve İngiltere'deki Müslüman grupların buna karşı çıktığı belirtiliyor. İngiliz Daily Telegraph'ın haberine göre ortak bir bildiri yayınlayan bu gruplar "Kuran'da ilahi adaletin yalnızca Allah tarafından sağlandığı yazıyor. Biz de Kuran'a inanıyoruz ve bu ismi tasvip etmiyoruz" dediler.

RUMSFELD DÜZELTİLECEK
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ise yanlış anlaşılmak istemediklerini bildirdi. Rumsfeld şunları söyledi: "Biz bu ismi koyarken bunu düşünmemiştik. Tabii Müslüman toplumun hassasiyetini anlıyoruz. Biz terörizme karsı savaş açtık.Müslüman toplum ve ülkeler tarafından yanlış anlaşılmak istemeyiz. Bu konuda tekrar bir isim üzerinde durma noktasındayız." Ancak bu ismin ne zaman açıklanacağı bilinmiyor.

ASİL KARTAL DEĞİŞMİYOR
Öte yandan ABD'deki operasyonlar için düşünülen "Asil Kartal" ismi değişmeyecek.. "Asil Kartal" operasyonu Amerika'da düzenlenen ve Amerikan güvenliğini sağlayan operasyona verilen isim.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır