kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin kaçtı ama nereye?


Ulema Şurası'nın 4 günlük toplantısı sırasında Ladin'in adamlarıyla birlikte kaçtığı öne sürüldü. Kaçaklar listesinde Molla Ömer'in de adı geçiyor
Taliban yönetimi Ladin'i ABD'ye teslim etmeyeceklerini, onun ülkeden çıkacak son kişi olacağını açıkladı. Ancak Pakistanlı haber kaynakları ve eski bir içişleri bakanı Ladin'in 4 gün önce Afganistan'ı terk ettiğini öne sürdü. Pakistan gazetesi The News da Ulema Şurası başlamadan önce Ladin'in Afganistan'dan ayrıldığını yazdı. Taliban'a yakın kaynaklar, haberin doğru olabileceğini ifade ederken, Pakistan eski İçişleri Bakanı Naseerullah Babar, ulemanın toplanması ve kararını açıklamasının Ladin'e zaman kazandırmak amacıyla 4 gün sürdüğünü söyledi.

TAHMİNİ GÜZERGåH
Gazete, Ladin'in 500 askeriyle (çoğunluğu Arap üst düzey askerleri ve birkaç Afgan korumasıyla) kaçtığını belirtti. Kaçtığı ülkenin Çeçenistan ya da Lübnan olabileceği belirtiliyor.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre ise Ladin henüz kaçmadı. Ama yakında az sayıda sadık adamını ve korumasını alarak kaçacak. Olası güzergâhı ise Pakistan ya da Çeçenistan. Gazete, Rus birliklerine karşı savaşan mücahitlerin yaptığı gibi Ladin'in de Çeçenistan'ın dağlık bölgelerinde gizlenebileceğini yazdı.

'MOLLA ÖMER DE GİTTİ'
Ladin'in bir diğer seçenek olan Pakistan'a ise at sırtında ya da yürüyürek geçilebilecek tek yer olan Hayber geçidi ya da Şaman bölgesinden kaçabileceği belirtildi. Gazeteye konuşan Pakistan eski savunma bakanı Talat Mesud, bölgenin Peştun kabile liderlerinin yönetiminde olduğunu belirtti. Mesud, ABD'nin Ladin'in yerini belirlemesinin zor olacağını da ifade etti.

Taliban lideri Molla Ömer'in de olası Amerikan saldırısından korkarak saklandığı iddia edildi. CNN'in haberine göre muhalif Kuzey İttifakı kaynakları, Molla Ömer'in gizli bir güvenli noktaya kaçtığı ve adamlarıyla günde bir kez telsizle bağlantı kurduğunu söylüyor.

JETTEN YEĞEN ÇIKTI
ABD'de düzenlenen terörist saldırının bir numaralı zanlısı olarak gösterilen Usame bin Ladin'in kırmızı bültenle aranırken, Türkiye'ye 5 kez giriş yaptığı iddiası istihbarat ve güvenlik birimlerince incelendi. Ancak önce Adana Havaalanı'na inip oradan İstanbul'a geçen özel uçaktaki kişinin Ladin'in kendisi değil yeğeni olduğu ortaya çıktı.

İddiayla ilgili olarak Genelkurmay, MİT, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları arasında yoğun bir temas trafiği yaşandı. Yapılan inceleme sonucunda Türkiye'ye "Muhammed Usame" olarak giren kişinin Ladin'in kardeşinin oğlu olduğu saptandı. Yeğen Muhammed hakkında bir kırmızı bülten bulunmadığı da anlaşıldı.

İşadamı olarak bilinen yeğen Usame'nin gelişi sırasında belgelerin Ankara'dan gizlendiği yolundaki iddialarla ilgili inceleme ise sürüyor. Atatürk ve Şakirpaşa Havalimanları'na iniş yapan uçağın Ladin'in uçaklarından biri olduğunu belirten yetkililer şunları söyledi: "Türkiye'ye gelen Muhammed Usame ve El Sawaf kırmızı bültenle aranan şahıslar değil. Zaten Usame bin Ladin'in Türkiye'de dolaşması mümkün değil."

Hale GÖNÜLTAŞ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır