kapat
22.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'i vereceksiniz pazarlık şansınız yok


Bush ABD Kongresi'nde yaptığı tarihi konuşmasında Taliban'dan istediklerini sıraladı: Ya ülkenizdeki teröristleri teslim edeceksiniz ya da onlarla aynı kaderi paylaşacaksınız
Amerika Başkanı George W. Bush, ABD Kongresi'de yaptığı sert bir konuşmayla halkına seslendi ve "Adalet yerini bulacak" dedi. Afganistan yönetimindeki Taliban'ın Ladin'i teslim etmesi gerektiğini yineleyen Bush, aksi halde Taliban'ın teröristlerle aynı kaderi paylaşacağını ifade etti.

Televizyon kanallarından canlı olarak yayınlanan ve ülke genelinin yaklaşık yüzde 80'inin seyrettiği Bush'un konuşması 30 dakika sürdü ve tam 31 kez alkışlarla kesildi. Amerikan halkının, bu saldırıları kimin gerçekleştirdiğini anlamaya çalıştığını belirten Başkan Bush, tüm işaretlerin Ladin'in örgütü El Kaide'yi gösterdiğini belirtti ve şöyle devam etti:

TALİBAN REJİMİNİ KINIYORUZ
"El Kaide terör, mafya suçu işliyor. Ancak onun amacı para kazanmak değil radikal fikirlerini dünyanın her yerindeki insanlara zorla kabul ettirmektir. Biz Afgan halkına saygı duyuyoruz ama Taliban rejimini kınıyoruz. Çünkü cinayete yardım ve yataklık ederek Taliban rejimi de cinayet işliyor."

Taliban'a sert bir ültimatom veren Bush, "ABD Taliban'dan şunu istiyor: Topraklarınızda saklanan tüm El Kaide liderlerini ABD'ye teslim edin. Haksız olarak tutukladığınız tüm yabancıları, Amerikan vatandaşlarını da serbest bırakın. Ülkenizdeki yabancı gazetecileri, diplomatları ve yardım görevlilerini koruyun. Afganistan'daki tüm terör kamplarını hemen kapatın. Bu talepler pazarlığa ya da görüşmeye açık değildir. Taliban hemen harekete geçmeli. Teröristleri teslim edecekler aksi halde onlarla aynı kaderi paylaşırlar" dedi.

HER TERÖRİSTİ BULACAĞIZ
"Acımız öfkeye, öfkemiz kararlılığa dönüştü. Düşmanlarımızı adalete ya da adaleti düşmanlarımıza götüreceğiz" diyen Bush, teröristlerin ABD'den neden nefret ettiklerini şu sözlerle açıkladı: "Bize karşı çıkıyorlar çünkü yollarının üzerindeyiz. Bizim düşmanımız radikal terör ağları ve onları destekleyen hükümetlerdir. Terörizme karşı savaşımız, her terörist örgüt bulunup yok edilinceye kadar bitmeyecek."

Bush terörizme destek veren ülkeleri de uyararak "Bir karar vermeleri gerek. Ya bizden yana olacaklar ya da teröristlerden yana. Bugünden itibaren terörizme kucak açan her ülke, ABD tarafından düşman rejim olarak görülecektir" dedi. New York Times gazetesi Bush'un konuşmasını verdiği haberde "Bu ülkeler arasında İran, Irak ve Suriye var" yorumunda bulundu.

GİDECEKLERİ YER KALMAYACAK
Bush yürütülen savaşın Irak ya da Kosova'ya benzemeyeceğini belirterek, "Diplomasi, haber alma araçları, yasal yaptırımlar ve savaş için gerekli tüm silahları küresel terör ağını yok etmek için kullanacağız" dedi. Bush, "Amerikalılar tek bir çarpışma beklemesin. Uzun ve daha önce gördüklerimizin hiçbirine benzemeyen bir mücadele olacak. Teröristleri mali kaynaklarından edeceğiz, onları birbirine düşüreceğiz; gidecekleri yer kalmayıncaya kadar..."

Konuşmasında orduya da seslenen Bush, "Hazır olun. Amerika'nın harekete geçeceği zaman geliyor. Bizi gururlandıracaksınız. Teröristler Amerika'nın başarısının sembolüne saldırdılar. Onun kaynağına dokunamadılar. Savaştan asla vazgeçmeyeceğim" dedi.

Başkan Bush konuşmasında, Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) ve Savunma Bakanlığı'yla birlikte yaklaşık 40 güvenlik birimi ve gizli servisleri Anavatan Güvenlik Dairesi adı altında biraraya getireceklerini de açıkladı; bu dairenin başına da Pennsylvania Valisi Toms Ridge'i getirdiğini açıkladı.

Savaş SÜZAL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır