kapat
02.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çin işi Japon işi


Levent İş kulelerinin yemek katındaki "Chinese in Town" ve "Sushico"da sushi'ler meze gibi gidiyor
Öncelikle bir soru: Levent'teki İş kulelerinin içinde bir yemek katı olduğunu ve buraya yemek yemek isteyen herkesin girebildiğini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız şimdi öğrendiniz.

Söz konusu yemek katında Chinese in Town isminde bir Çin restoranı ve Sushico isminde bir sushi restoranı var. Aynı çatı altında kardeş kardeş hizmet veren bu iki mekan Japon işi isteyenleri Sushi ile Çin işi isteyenleri ise Çin mutfağının birbirinden lezzetli yemekleriyle doyuruyor.

Çin mutfağı mönüsü çok geniş. Bir kere altı çeşit çorba var. Acılı ekşili, tavuklu mısırlı, deniz mahsullü... Başlangıçlar bölümünde ağız sulandıran Çin böreği, karides cipsi ve çıtır Çin mantısı hemen göze çarpıyor. Ana yemek seçimi yapmadan önce tavuk mu, dana eti mi yoksa deniz mahsulleri mi yemek istediğinize karar verin. Ve sonra sosunuzu seçin. Tatlı ekşi, körili, sarımsaklı, portakallı, limonlu... Ana yemeğin yanına sebze mi, pilav mı, erişte mi istersiniz? Pilavınız yumurtalı mı olsun karidesli mi? Peki sebzeli erişteye ne dersiniz? Tatlılar ise dört çeşit. Balda kızarmış muz, balda kızarmış ananas, kızarmış ceviz ve kızarmış dondurma... Okurken şiştiniz değil mi? Ama inanın yemekler çok hafif.

Yine de bu kadar çok detayla uğraşmak istemiyorsanız o zaman sushi'yi şiddetle öneririz. Biz bir kadının tek başına 15 taneyi rahatlıkla yiyebildiğine şahit olduk. Sushi deyince aklınıza yalnızca çiğ balık gelmesin. Sushico Türk damak sevkine uyarlanmış karidesli, yengeçli ve sebzeli sushi yapma işini çok güzel kıvırıyor. Temelde üç çeşit sushi var:

1.Sashimi: Pilav üstü balık desek yanılmış olmayız. Balık ve haşlanmış pirinçleri sarıp sarmalamadan getiriyorlar.

2.Temaki: Külah şeklindeki yosunun içine pirinçleri ve balıkları dolduruyorlar. Dondurma formatında...

3.Makimono: Etrafı yosun kaplı küçük küpçükler halindeki en klasik sushi şekli.

Chinese in Town - Sushico haftanın her günü saat 12:00 ile 23:00 arasında servis vermekte. Çin yemeği yiyecekseniz bir kişi ortalama 9 milyon lira, Japon yemeği yiyecekseniz 17 milyon lira ödersiniz. Paket servisin de bulunduğu bu iki restoranın Levent dışında da şubeleri var. Chinese in Town ve Sushico, Suadiye'de yine bir arada hizmet veriyor. Bunun dışında Ataşehir'de de bir tane Chinese in Town var. Adres: Levent İş Kuleleri Food Court No:3 Levent Ğ İstanbul, Tel: (0212) 279 32 22

Sibel ARNA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır