kapat
02.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aşk meleği Memedali


Memedali evlendi. O muzaffer bir komutan gibi. Büyük bir iş başarmış edasıyla konuşuyor, hepimize geçmiş olsun
Memedali'nin fotoğrafı önümde, bakıp bakıp duruyorum. Neye benziyor diye evirip çeviriyorum. Laf aramızda görmüşlüğüm de var. Ne boyu posu, ne derin gözleri, ne acayip iyi bir vücudu var. Karizması olduğunu iddia ediyorsanız, ben hemen söyleyeyim: O bana göre karizmatik filan da değil. Yaşından genç gösteriyor o kadar. Gözlükleri sevimli.

Erkekler konusunda laf açılmışken söylemeden de edemeyeceğim: Ben Putin gibi karizması olan, Jennifer Lopez'in klibinde dans eden adeleli ilah gibi vücudu olan bir erkek karışımını hayal ediyorum. Putin'in basın toplantılarını kaçırmamaya özen gösteriyorum. Lopez'in klibinde de yalnızca figürasyona takılıyorum. Öyle kolay kolay beğenemem anlayacağınız. İşim zor. Benden geçtim, esas konuya geliyorum.

MUZAFFER KOMUTAN
Memedali muzaffer bir komutan edasıyla gezip duruyor. Sırıtıyor, eli kızların belinde genelde, öpüyor, mıncıklıyor, her daim sulu. Yanındakiler de hep fıstık. Ve sonunda evlendi. Memleketi Ankara'dan eş seçti, herhalde Memedali'nin bir güven ve iktidar sorunu olsa gerek diye düşündüm ister istemez.

Ayyyy, bir de demeç vermiş gazetecilere; "ilk görüşte aşık oldum, evlendim" diyor. Büyük bir iş becermiş gibi konuşuyor. Sen Memedali'sin unuttun mu, diye soran yok. Senin işin bu. Siz onun işini güldürmek sanıyorsanız, öyle düşünmeye devam edin. Ben onun işinin aşık etmek olduğunu düşünüyorum. Hani o yaptıklarını, ne yapıyorsa çok da yakından bilemiyorum ama, bana yapsa belki ben de "aşık oldum" diye gezebilirim!

Aşk meleği erkekleri herhalde bilirsiniz. Güzel sözler eder, yumuşacık davranırlar, "sen ne istersen", "sana asla ısrarcı olmayacağım" gibi özlü sözler söylerler. Memedali bunlardan biri.

Ben okuyunca inanmakta biraz zorlandım ama söylemiş. "Evlendiği kız eline erkek eli değmemiş bir kızmış..." da, şöyle temizmiş, böyle iyiymiş... Amanın. Sütten çıkmış ak kaşık arıyormuş Memedali de haberimiz yokmuş. İnsan geçip bir ayna karşısına bakmaz mı? Belki kendi yüzüne değil de, boyu kadar kızının yüzüne baksa, belki böyle laflar etmesinin çok ayıp olduğunu görecek; ama o galiba göremiyor.

Hem bu ahlakçılık da ne oluyor? Yoksa Memedali'nin bize gösterdiği yüzden başka bir yüzü de mi var? İşte bunu da öğrenmiş olduk, bir yandan sevgilisiyle çıplak fotoğraf çektirip, devrim yapıyor ama bu devrimi de "Türkiye hazır değil" diye yorumluyor, diğer yandan da "iffetli bir kız" arıyor, buluyor, nikahı basıyor. Ne yaman çelişki!

Şimdi kızın fotoğrafını evirip çeviriyorum, arkadaşım da yakından görmüş, ondan da dinledim, çok güzelmiş. Saçı, başı, boyu posu yerindeymiş; zaten öyle de görünüyor. Daha yolun başında olduğu için dilimi ısırdım, kız hakkında kadın korumacılığı yapacağım.

OKU HEP GERGİN
Döndüm Memedali'ye. Onun aşk oku hep gergin maaşallah. Ok elinde, dıgıdık dıgıdık gezer bir hali var. Bu gerginlik onun yüzünü de germiş olsa gerek, ay parçası gibi maaşallah.

Nedendir bilemiyorum, ama aşk defterine baktığımızda çok da seçiçi olmadığını görüyoruz. Önemli olan galiba sevgililerinin çıtır olması. Akıllı bir kadın aramasını zaten beklemiyoruz. Herhalde o "bende yeterince akıl var, akla ne gerek var" diye de düşünüyordur. Haklı kendince. Hem bu yaştan sonra aklı ne yapacak? Sevgililik ve evlilik konusunda kurallarının, değerlerinin de olmasına gerek yok. O iyi kazanan, komik bir adam olarak sürekli kendini beğenmeye muhtaç biri o kadar. Bunu becerebilmesi için de yansımalara ihtiyacı olsa gerek. Okunu attıkça kendini bir daha bir daha, daha fazla beğeniyor. Başkaları onu beğendikçe de şişiyor. Artık Televoleler için daha şişmiş bir Memedalimiz var. Geçmiş olsun.

zillicimcime@yahoo.com

Buse DERMAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır