kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Suçlu olanla hatalı olanları ayırmak lazım


İmzasız mektuplarla soruşturma açılmasını eleştiren Derviş, "Toplumsal dayanışma için suç psikozundan kurtulmalıyız" dedi
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, imzasız mektuplarla soruşturma açılmasını eleştirerek "Suç işleyenle hata yapan insan ayrılmalı" diye konuştu.

TOBB Sanayi Odaları Konseyi'nin dün İzmir'de düzenlediği toplantıda, işadamlarının ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa ilişkin eleştirilerini yanıtlayan Derviş, Türkiye'de parçalanmış bir siyasal yapının varolduğunu, parçalanmanın giderek artacağına ilişkin verilerin de görüldüğünü, ancak buna karşın bir toplumda istikrarı sağlamanın da olanaklı olduğunu belirtti. Her şeyi siyasetteki mucizelere bağlamanın doğru olmadığını da ifade eden Derviş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasal yelpazadeki dağınıklıklarla toplumsal istikrar eşanlamlı kullanılmamalı. İtalya'da da sık sık hükümetler değişir ama istikrar sürer. Türkiye'de bazı sivil toplum örgütleri, bürakrasideki üst yönetim ve bağımsız kurumlar yerine oturursa siyasal yelpazedeki toparlanma belli bir toplumsal istikrara kavuşabilir."

YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMULDU
Derviş, toplumdaki gelir dengesizliği ve yolsuzluk operasyonlarına değinirken de, "İmzasız mektuplarla soruşturmalar açılıyor" eleştirisinde bulundu. Kimsenin dürüstlük ve şeffaflık konusunda taviz vermemesi gerektiğini anlatan Derviş, 'Bilerek suç işleyen, hırsızlık yapanla, iyi niyetle iş yapan, arada hata yapan insanı ayırd etmek lazım" diye konuştu. Derviş, toplumun suçlama ve suçlanma psikozu içinde olduğunu ileri sürerek, "Yolsuzluklar olmuştur. Bazen bu yolsuzluklara göz de yumulmuştur. Toplumda zor durumda olan, daha dar gelirli kesim, özellikle buna büyük tepki duyuyor. İmzasız mektuplarla soruşturmalar açılıyor. Bunun mutlaka önüne geçilmeli. Toplumsal dayanışma için de bu psikoz aşılmalı" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır