kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Canlı bomba dehşeti


Gümüşsuyu'nda bulunan Çevik Kuvvet ekiplerinin arasına dalan yasadışı örgüt maşası, iki polis memurunu şehit etti. Canlı bombanın DHKP-C militanı olduğu ve cezaevinden af yasasıyla çıktığı belirlendi
Af yasasıyla serbest kalan bir terörist dün İstanbul'u kana buladı. Taksim'de Çevik Kuvvet ekiplerinin arasına dalarak üzerindeki bombaları patlatan terörist, 2 polis memurunu şehit etti, 13'ü polis 22 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Çevik Kuvvet'in, Gümüşsuyu'ndan Taksim'e çıkan İnönü Caddesi'nde Çin Lokantası ile Vakıf Leasing-Milli Eğitim Yayınları binaları arasında bulunan bekleme noktasına, dün saat 17.40'ta bir kişi yaklaştı. Polislerin arasına iyice sokulmayı başaran saldırgan, vücuduna sardığı bombaları patlatarak kanlı saldırısını gerçekleştirdi.

TURİSTİN KOLU KOPTU
Patlamada genç polis memurları Halil İbrahim Doğan (25) ile Tuncay Karataş (26) şehit oldu, 13'ü polis 22 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terörist de paramparça oldu. Taksim İlkyardım ve Alman Hastaneleri'ne kaldırılan yaralı polislerden 3'ünün durumunun ağır olduğu, Avusturyalı turist Amanda Rigg'in ise kolunun koptuğu kaydedildi.

Patlamanın etkisiyle çevredeki tüm binaların camları kırıldı, iş çıkışı saatinde kalabalık olan çevrede panik yaşandı. Bölge hemen güvenlik kondonuna alınırken, operasyon da başlatıldı ve polis helikopterleri havadan incelemelerde bulundu. Kriminal Şube ekipleri ve bomba uzmanlarının yaptığı incelemede bombanın C4 veya TNT olabileceği belirtildi. Yetkililer, canlı bombanın vücuduna ait parçaların Gezi Parkı'na kadar yayılmasının ve patlama sesinin Haliç'ten duyulmasının, bombanın çok güçlü olduğunu gösterdiğini kaydettiler. Patlamanın ardından olay İstanbul Valisi Erol Çakır ile Emniyet Müdürü Hasan Özdemir olay yerine gelerek inceleme yaptılar ve hastanedeki yaralıları ziyaret ettiler. Çok üzgün olduğunu belirten Çakır, "İnsanlık dışı, kalleşçe yapılmış bir saldırıdır. Elbette, failleri ortaya çıkarılacaktır" dedi.

Olayı üstlenen yasadışı DHKP-C örgütünün, saldırıyı F tipi cezaevlerini protesto amacıyla yaptığı öne sürüldü. Olay yerinde top sakallı, çizgili gömlekli, kot pantolonlu olarak eşgali tarif edilen bir canlı bombanın daha olduğu iddia edildi. Polis bu konuda da operasyon başlattı. Olay yerinde bulunan 2 silah ile 1 kimlik de incelemeye alındı.

OCAK AYINDA HAPİSTEN ÇIKTI
Teröristin parçalanmış cesedi üzerinde Uğur Bülbül (25) adına düzenlenmiş kimlik bulundu. Bartınlı Uğur Bülbül'ün bomba süsü verilmiş pankart asmak ve DHKP-C'ye yardım suçundan 4 yıl hapse mahkum edildiği, Sincan Cezaevi'nde cezasını çekerken Ocak ayında afla tahliye edildiği ortaya çıktı. Uğur Bülbül'ün Bartın'da yaşayan annesi Suzan Bülbül ve babası Nevzat Bülbül, bilgilerine başvurulmak üzere güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Bir anda yanıma bir kafa düştü!..

TERÖRİSTİN KAFASIYMIŞ
Kanlı saldırının meydana geldiği sırada olay yeri yakınında olan Bülent Demir: "Korkunç bir gürültüydü. Et parçaları havada uçuştu. Bir anda yanıma düşen bir şey fark ettim, baktığımda bunun bir kafa olduğunu gördüm. Çok korkunçtu. Daha sonra bu kafanın saldırıyı gerçekleştiren teröriste ait olduğunu öğrendim."

ETRAFTA KOL VE BACAKLAR
Patlamanın önünde meydana geldiği Vakıf Leasing Genel Müdürü Feridun Özgel: "Mesai saatimiz bitmek üzereydi. Patlamayla birlikte dışarıya çıktığımızda, etrafta kol, bacak ve insan parçaları gördük. Dehşet verici görüntülerdi."

ET PARÇALARINA BASTIM
Olay yeri yakınında müşteri indiren taksi şoförü Kemal Basmakçı: "Korkunç bir patlama oldu, herkes panik halinde sağa sola koşuşturuyor, et parçaları, kol ve bacaklar havada uçuşuyordu. Arabadan inip kaçmak istedim. Kapıyı açıp adımımı attığımda yerdeki et parçalarına basıp kayarak düştüm. Arabamın üzeri de et parçalarıyla doldu."

17 AĞUSTOS DEPREMİ GİBİ
Olay yeri yakınında olduğunu söyleyen Soner Durmuş: "İnsanların bağırışları yeri göğü inletti. 17 Ağustos depreminde enkaz altında kalan insanların çığlıkları gibi bağırışlar duydum."

8 yaşındaki Ferhat Durmuş: "Havada uçan et parçaları gördüm. Çok korktum."

AĞLAYARAK GİDEN BİRİ
Aşçı Hüseyin Horoz: "Olay yerine yaklaşık 20 metre mesafede, orta boylu, şişman, 28 yaşlarında bir erkeğin, yanında kendisi gibi koyu renk giysiler giymiş bir erkekle yürüdüğünü bir taraftan da ağlamakta olduğunu gördüm. The Marmara Oteli'nin önüne geldiğim sırada büyük bir patlama oldu."

YARALILARIN LİSTESİ
Yaralı 13 polisin isimleri şöyle: Deniz Bahri Bekar, İbrahim Öztürk, Tuncer Erker, Osman Eker, Hasan Hüseyin Çiftçi, Reşat Susuz, Murat Acar, Abdüllatif Bedel, Murat Sevinç, Bülent Gonca, Murat Temiz, Eşref Koçak ve Arif Duman. Diğer yaralıların isimleri şöyle: Avusturyalı Amanda Rigg, Aşkın Öztürk, Mehmet Nuri, Cem Ersoy, Burcu Koray, Abdullah Düztaş, Tülin Şenmar, Abdullah Makastutar ve oğlu Cüneyt Makastutar.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır