kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Biz bize kaldık

Başarıları ve başarısızlıkları çabuk unuturuz. Basketbol Milli Takımı'nın tüm ülkeyi arkasından sürükleyen bu muhteşem başarısını da çabuk unutacağız. Bu rüzgâr çabuk bitecek.

Bu başarının analizini doğru yapıp, kendimize buradan bir çıkış noktası yakalayabilirsek, dünya ligi takımı olmaya devam ederiz. Bu başarının bir tesadüf olmadığını herkese göstermeliyiz, göstereceğiz de...

Ülkemizin en popüler ikinci sporu olduğu halde, geleneklerini oluşturamadığımız bir spor dalı basketbol... Bunun üzerine bir de son dönemde eğitim şoku, kültür şoku, para şoku ve sosyal şokun da en üst seviyede yansıdığı bir ortamda geldi bu başarı.

Federasyonun 9 yıllık icraatında 6'ncı teknik heyeti ile bu başarıya imza atması da istikrarsızlığımızın ve gelenekleri oluşturamamızın bir başka göstergesi. Ancak bu teknik heyetin başındaki, geleneklere, çalışmaya, altyapıya yatırım yapmaya inanan, en önemlisi kendi yetiştirdiği oyuncularla ve kendi sistemiyle başarılı olunabileceğini gösteren Aydın Örs'ün bu işte büyük payı olduğu bir gerçek. Yani sabırla üretmek, buradaki anahtar sözcük.

Söz şimdi Örs'ün

Aydın Örs'ün burada mütevazılığı bir kenara bırakarak mutlaka ön plana çıkıp Türkiye'ye model olabilecek ve yeni bir başlangıç yapabileceğimiz noktada konuşması gerekiyor. Aksi takdirde bu başarıyı devam ettirebilmemiz zor gözüküyor. Çünkü bizim düne kadar olan geleneğimiz Mehmet Ali Erbil'in değerli eşiyle Protokol Tribünü'nde en ön sırada oturması ve maçtan sonra soyunma odasına kadar girebilmesiydi. Oysa bu oyuncuları yetiştiren insanlar, çocukları tebrik etmek için gittikleri soyunma odasının önünden geri çevrildiler.

Son derece başarılı bulduğum ve rüzgârın yakalanmasında etkili olan şarkının mimarları Athena Grubu'nun milli takımın bench'inin hemen arkasında oturması gibi bir olaya da dünyanın hiçbir yerinde izin vermezler. Athena'nın bu görüntüsü bizim hiçbir geleneğimiz ve spor kültürümüzün olmadığının da fotoğrafı gibiydi adeta...

Şimdi analiz yapıp, uzun vadeli üretim yapma zamanı. Küme düşmenin olmadığı ve 14 takımlı ligin 12 takımlı oynanacağı ligimize hoşgeldiniz.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır