kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gürtuna yasta!


"Koray Aydın'ın istifası yüzünden Tuzla-Harem Raylı Sistemi ve Mecidiyeköy Kavşak Düzenlemesi gibi birçok proje sekteye uğradı"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Koray Aydın'ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan istifa etmesinin, hayata geçirilmesi planlanan projeleri aksattığını söyledi.

E-5 Karayolu'nun ortasından geçmesi planlanan Tuzla-Harem Raylı Sistem Projesi için E-5 Karayolu'nun Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda eski Bakan Koray Aydın'la mutabakata vardıklarını hatırlatan Gürtuna, "Tam imzaları atacaktık. Bakan istifa etti" dedi.

OTOBÜSE EK ŞERİT
Gürtuna bunun yanı sıra Mecidiyeköy Kavşağı'nın yeniden düzenlenmesi ve Boğaziçi Köprüsü'nde trafiğin yoğun olduğu saatlerde bir şeridin toplu taşıma araçlarına ayrılması konusunun da Aydın'ın istifasıyla sekteye uğradığını sözlerine ekledi.

"E-5'İ DEVREDİN"
Hızlı nüfus ve konut artışı nedeniyle E-5 Karayolu'nun tamamen şehrin içinde kaldığını, dolayısıyla uluslararası yol statüsünü yitirdiğini belirten Başkan Gürtuna, kent trafiğinde bütünlüğün sağlanması ve dengeli hizmet dağılımı için Boğaziçi Köprüsü ile birlikte bu yolun da Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini ifade etti.

Söz konusu projelerin hayata geçirilmesi konusunda Koray Aydın'ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde önemli bir noktaya gelindiğini kaydeden Ali Müfit Gürtuna, "En büyük sıkıntımız Ankara'nın bir türlü karar verememesi... Umarım Koray Aydın'ın yerine atanacak yeni bakan bu konularda olumlu tavır alır" diye konuştu.

Salim YAVAŞOĞLU

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır