kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Burası Bayrampaşa Cezaevi


Her aramada onlarca silah, telefon ve uyuşturucu bulunan cezaevi sonunda Başsavcı Çitici'yi de isyan ettirdi: Bayrampaşa'da huzur ve güveni sağlamak mümkün değil
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, 6 Eylül'de Bayrampaşa Cezaevi'nde çıkan isyan sonrasında yapılan müdahale ve aramalarla ilgili dün basın toplantısı düzenledi. Görevde bulunduğu beş yılı aşkın sürede ilk kez bir basın toplantısı düzenlediğine dikkat çeken Başsavcı Çitici "Bayrampaşa Cezaevi'nde mevcut durum devam ettiği sürece huzur ve güvenin sağlanması mümkün değil" dedi. Ferzan Çitici gazetecilere 7-8-9 Eylül tarihlerindeki aramalarda ele geçirilen 77 cep telefonu, 35 telsiz telefon, 9 tabanca, 148 delici alet, yaklaşık 2 kilo esrar ve eroini de gösterdi.

Bayrampaşa Cezaevi'nde arama, yoklama ve denetim yapamadıklarından yakınan Başsavcı Çitici, bu cezaevinin dünyada bir benzeri olmadığını söyledi. Çitici, "Cezaevi, kapasitesinin 2.5 katı mahkum barındırıyor. Bu denetimi zorlaştırıyor. Yetkililer tarafından da bilinmesine rağmen bir çözüm ve yeni cezaevi yapımı için arsa bulunamıyor. Tüm kurum ve kuruluşlar bölgelerinde cezaevi yapılmasını engelliyor" diye konuştu.

"HAVADAN ATILIYOR"
Habercilerin sadece adli mahkumların kaldığı Bayrampaşa Cezaevi'ne tabanca ve telefonların nasıl girdiğine ilişkin sorusuna, Başsavcı Çitici şöyle cevap verdi: "Bu malzemeler çoğunlukla yoldan, havaya atılmak suretiyle içeriye giriyor. Bir ihtimal de görevli personelin ihmali ya da suistimalidir." Başsavcı Çitici Bayrampaşa Cezaevi'nde cep telefonu sinyallerinin engellenemediğini de sözlerine ekledi.

Okan YILDIRIM-Yusuf DEMİR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır