kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Devir değişti baba!


Balçıkta, çamurda sayısız maç yöneten hakem Talat Tokat'ın oğlu Metin Tokat, bozuk çim zemin futbolcuların sağlığını tehdit ettiği için maçı erteledi
60'ların Türkiyesi'nde bir futbolsever için Talat Tokat ismi çok şey ifade ediyordu. Türk futbol tarihinin en ünlü hakemlerinden biriydi Talat Tokat. 23 yaşındayken başladığı mesleğinde sayısız başarılara imza atmış, 9 yıl FIFA kokartı takmıştı. O zamanlar imkanlar da bugünkü gibi değildi, sahalar da. Talat Tokat, birçok kez toprak sahalarda çamur içinde, çimi yolunmuş zeminlerde balçık içinde, karda, buzda görev yaptı. 1986'da düdüğü bıraktı ama futbolla ilişkisi kesilmedi. Çünkü oğlu Metin de onun izinden yürüyordu.

BU TUTKU GENETİK
Metin Tokat başarıda babasından aşağı kalmadı. Tam 7 yıldır FIFA kokartı taşıyan genç Tokat, 21 yıl önce başladığı hakemlik kariyerine birçok başarı sığdırdı. Şu anda FIFA ve UEFA yöneticilerinin gözünde Türkiye'nin 1 numarası.

'OYNANMAZ' DEDİ
Baba oğul Tokatlar'ı yeniden gündeme getiren konu ise Metin Tokat'ın önceki gün Samsun 19 Mayıs Stadı'ndaki Samsunspor-Beşiktaş maçını 11. dakikasında durdurup, durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zeminin tehlikeli derecede bozuk olduğu gerekçesiyle karşılaşmayı tatil etmesi oldu. Tokat bir Süper Lig karşılaşmasını ertelemişti, gerekçesini "Zemin futbolcuların sağlığını tehdit edecek kadar kötüydü. Birilerinin ayağı kırılabilirdi" diye açıkladı.

'OĞLUM İYİ YAPTI'
Peki babası bu karara ne dedi? Talat Tokat'a göre oğlu iyi yapmıştı: "Daha ilk 10 dakikada sahanın ne hale geldiğini gördük. Hakemin görevi öncelikle futbolcuların sağlığını korumaktır. Bu olayı yaşayınca eski günlerim geldi aklıma. Biz ne şartlarda, ne maçlar oynattık. Ama eskiden böyle kararların önemi yoktu, 'saha bozuk' diye maç iptal etmeye kalksak bir şey değişmezdi. Bütün sahalar bozuktu..."

Ali ERDOĞAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır