kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

12 yaşındaki çocuğa tabanca verilir mi?


ENKA Dans Okulu'nun 8 balerini, yeni öğretim yılının Taksim'deki açılış töreninde bir dans gösterisi sundu.
Matrix filminin müziği eşliğinde dans eden, yaşları 11-12 arasında değişen balerinlerin, koregrafinin bir bölümünde ellerinde tuttukları silahları, koreografi gereği de olsa töreni seyreden Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ile İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'e doğru uzatmaları bir anda şaşkınlık yarattı.

SİLAH SADECE BİR AKSESUAR
8 dansçı kızın kiminin yere tam siper alarak, kimininse eğilerek silahlarını doğrulttuğu resmi erkan da şaşırmıştı. Hatta Hasan Özdemir'in korumaları bile bir an ne yapacaklarını şaşırdı. İlk şokun ardından, gösteriyi izleyenlerin yüzündeki şaşkınlık ifadesi yerini gülümsemeye bıraktı.

Ancak birçok kişi "Bu yaştaki çocukların elinde silahın ne işi var?" diye gösteriyi eleştirmekten geri kalmadı. Gösterinin koreografı, ENKA Dans Okulu'nun Bulgar öğretmeni Sonya Aslan ise izleyicilerle aynı fikirde değildi. Aslan, "Silah burada bir aksesuar, farklı değerlendirmemek gerekiyor" diyerek eleştirileri cevapladı. Matrix'ten çok etkilendiğini belirten Aslan "Filmde dünyayı kurtarıyorlardı. Müzikdansa çok uygun olduğu için bu koreografiyi hazırladım.

26 kişilik dans okulunda 10 öğrencisi bulunan Sarıyer İlköğretim Okulu Müdürü Emrullah Yılmaz ise, "Silahla sanatı karıştırmamak gerekir. Çocuklar sadece dans etti. Olayı sanat açısından değerlendirmeliyiz" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır