kapat
11.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dul kadın sorgusu


İshak Alaton, Emniyet'te "Masonlukta dul kadına yardım etmenin tehlike sinyali anlamına geldiği ve Üzeyir Garih'in bu yolla yardım istediği" iddialarını reddetti
Üzeyir Garih cinayeti soruşturmasını tamamlayan polis, 7 gündür sorgulanan katil zanlısı Yener Yermez'i İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkarmaya hazırlanırken, Garih'in ortağı İshak Alaton'un bilgisine de başvurulduğu öğrenildi. Alaton'un Milliyet'e verdiği röportajda; Garih'in dul bir kadının oğluna yardım için ondan 10 bin dolar para aldığını söylemesi üzerine, Garih'in hangi dul kadının oğluna ne kadar ve ne için yardım ettiğini ve bu olayın cinayetle bağlantısını soruşturmaya başlandı. Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, DGM'nin talimatıyla Alarko Holding'in Ortaköy'deki binasına gitti. Burada, bilgisine başvurulan Alaton'un dul kadının ismini polise verdiği öğrenilirken, dul kadına yardım olayının cinayetin seyrini değiştirecek bir nokta olmadığı öğrenildi.

PINAR'A YENİ SORGU
Garih cinayetine ilişkin daha önce "tanık" sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Pınar Konuşkan, savcının talimatıyla yeniden İstanbul DGM'ye çağrıldı. Soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Bekir Raif Aldemir'in talimatı ile polis nezaretinde saat 11.30 sıralarında DGM'ye götürülen Konuşkan, hakimler ile cumhuriyet savcıları ve adliye personelenin kullandığı giriş kapısından içeri alındı. "Tanık" sıfatıyla verdiği savcılık ifadesiyle basında yer alan beyanları arasında çelişki görüldüğü için savcılıkta yeniden ifadesine başvurulan Pınar Konuşkan, saat 12.30 sıralarında, yine polis nezaretinde DGM Cumhuriyet Savcılığı'ndan ayrıldı. Asayiş Şubesi Müdürlüğü'nden 5 Eylül Çarşamba günü İstanbul DGM Savcılığı'na sevk edilen Konuşkan, "tanık" sıfatıyla ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Konuşkan'ın savcılık ifadesinde, "Yermez'le mezarlıkta birlikteyken Garih'in kendilerini gördüğünü, cinayetin de bu yüzden işlendiğini söylediği" öğrenilmişti. Konuşkan, basına ise Yener Yermez'i tanımadığını, kendisine gözaltında bulunduğu süre içinde şiddet uygulandığını ve tokat atıldığını ileri sürmüş, bu iddia İstanbul Emniyeti'nce yapılan yazılı açıklamayla yalanlanmıştı.

EMNİYET'TEN TEDBİR
İstanbul Emniyeti, yetkisiz kişilerin verdiği yanlış bilgiler nedeniyle, kamuoyunu yanıltıcı haberler çıkması üzerine, önlem olarak olayla ilgili her gün açıklama yapma kararı aldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Tuna, "basın sözcüsü" sıfatıyla dün yaptığı ilk açıklamada, polisin olayda başarısız olduğu iddialarını reddetti, iki günde 2 günde zanlının ismi ve yerinin tespit edildiğini kaydetti. Tuna, Garih cinayetinin katil zanlısı Yener Yermez için alınan ek gözaltı süresinin dolduğunu belirterek, Yermez'in bugün İstanbul DGM'ye sevk edileceğini açıkladı.

Mustafa ŞEKEROĞLU

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır