kapat
01.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Köpeklerin eylül bunalımı!


Yaz mevsiminin bitişi çocuklarla hayvanları aynı şekilde etkiliyor.
Eylül'ün okul çocuklarına olduğu kadar ev hayvanları üzerinde de negatif bir etkisi var. Özellikle köpeklerde. Çünkü oyun arkadaşları artık bütün gün okulda olacak. Çünkü yaz, onlar için de 'eğlence' demek.

YAZ BİTTİ, KİLO ALMA VAKTİ
Çoğu köpek yazın kilo verir. Bu üzüntüden filan değil; tam tersine fazla oyun oynamaktan ve az yemek yemektendir. Bu da sağlıklı bir şeydir. Yazın seyahatlere, yüzmeye beraberinizde götürdüğünüz cici köpeğiniz, soğuk kış ayları boyunca sizin eve dönmenizi bekleyecek. Ve acaba evde yalnız kaldığında sıkıntıdan neler yapacak...

Aile rutinindeki her değişiklik köpeği yakinen etkileyecektir. Eve kaçta geldiğiniz, yemeğinin verilme saati, sabah evden çıkmadan ona gösterdiğiniz ilgi miktarı, akşam keza; her şey önemlidir. İki seçeneğiniz var: Ya ona ilginizin azalmadığına onu inandıracaksınız, ya da bunalımda bir köpeğiniz olacak!

Bunun için ilk koşul köpeğin 'tatilin' bittiğini hissetmemesi. Tamam, günlük programınız değişmiş olabilir, ama onun hâlâ oyun arkadaşı olduğunuzu ispatlamalısınız. Hafta sonları ona daha çok zaman ayırmalısınız; evde olduğunuz süreyi onunla geçirmelisiniz. Neden sabah koşuşturup durduğunuzu ve bütün gün evde kalması gerektiğini anlamayan köpekçiğiniz için eve dönüşlerinizi şölene çevirmelisiniz: Tasması ağzında sizi kapıda karşılayabilir yoksa!

SIKINTIDAN ÇILDIRMASIN DİYE
Köpeğinizin 'kış bunalımı'na girip girmediğini gösterdiği aşırı tepkilerden anlayabilirsiniz: Fazla havlıyorsa, eve aile fertlerinden biri geldiğinde fazla gösteri yapıyorsa, siz evde yokken çıngar çıkartıyorsa, oraya buraya çişini yapıyorsa, fazla ya da az yiyorsa; köpek bunalımda demektir.

Hayvanı bunalımdan korumanın püf noktalarından biri de sevdiği bir oyuncakla meşgul olmasını sağlamaktır. Sizin yerinizi tutmaz ama, oyuncaklar köpeğin sıkıntıdan çıldırmasını en azından önler.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır