kapat
01.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Açıklarda açtı sesini


'80 doğumlu Petek Dinçöz best model, dizi oyuncusu, manken, dansöz ve hostes olduktan sonra single'ını da çıkardı. Sesinin hakikaten çirkin olduğunu söyleyen Dinçöz, ses açma çalışmalarını Bodrum açıklarında bir teknede yapmış
O her ne kadar isim vermek istemeyip 'erkek arkadaşım' diye bahsetse de, Petek Dinçöz'ün Can Tanrıyar ile beraber olduğunu herkes biliyor. Yine o aynı herkes, "Petek, bu sayede Televole'nin gülü oldu" diyor. Eh, tüm bunların üstüne Petek Dinçöz bir de single çıkarınca, kendisiyle konuşmaya karar verdik.

Bundan 3.5 yıl önce Kıbrıs'ta Best Model yarışmasına katılmış Petek. Her İzmirli kız gibi o da dereceye girmiş ve üçüncü seçilmiş. O zamanlar daha 18'inde bile değil... Ardından hiç mankenlik yapmadan iki tane dizide oynadı: Sırılsıklam ve Zehirli Çiçek. Diziler bitince mankenlik yapan Dinçöz daha sonra Çarkıfelek'e hostes oldu. Baktı her işi kıvırabiliyor, gerçek anlamda kıvırmayı, yani dans etmeyi denedi. Onu da başardı. Geriye bir tek şarkı söylemek kalmıştı.

BİR GAZ BİR GAZ...
Petek'in şarkıcı olma öyküsü çok komik: "Bir gün Tatlıses Radyo'da bir programa katıldım. Basın mensubu arkadaşlar bir şarkı söylememi istedi. Söyledim. Kaçacaklar zannettim ama hiç yadırgamadılar. Beni gaza getirdiler. Hatta ertesi gün gazetelerinde 'Petek şarkıcı oluyor' diye yazdılar. Aileme gidip 'Acaba şarkı söylesem mi?' dedim. Şiddetle karşı çıktılar. Anneme göre gerçekten de tahammül edilmez bir sesim var. Çok geçmeden bir gün Cengiz İmren aradı. İki tane çok güzel şarkı yaptığını bana vermek istediğini söyledi. Olur dedim. Ne deseydim? Sürekli gaz, sürekli gaz... Her insan bu kadar fişeklenmeye şarkıcı olur."

Böylece Petek şarkı söylemeyi kafasına takmış. Kalkmış Hülya Avşar'ın ve Gülben Ergen'in yaratıcısı Taşkın Sabah'a gitmiş. Sabah "Petek, kızım sende diyafram yok ama kulağın iyi, sürekli şarkı söyleyip sesini açman lazım" demiş. Ve o gün Petek'in yakınları için işkence başlamış. "Komşulardan çekindiğim için evde çok fazla şarkı söyleyemedim, Bodrum'a gidip bir tekneyle açıldım ve avazım çıktığı kadar bağırarak şarkı söylemeye başladım. Yanımda bir tek erkek arkadaşım vardı. En büyük desteği ondan gördüm. Önceleri yanında şarkı söylemekten utanıyordum ama sonradan ikimiz de alıştık" diyen Petek, Bodrum'da sesini açtıktan sonra İstanbul'a gelip stüdyoya girmiş.

TIRNAKLARIM GİTTİ
Stüdyo günleri ise tam bir facia. İki şarkılık single için bir aya yakın bir süre stüdyoda kalmış. Çünkü bir şarkıyı 10 günde söyleyebilmiş. Eve temizliğe gelen Necla Abla "Okumaya girmeden önce bir duble bir şey iç" demiş. Petek, ilk günler şarap içmiş. Şarap içince uykusu gelmiş. Okumalar ertesi güne sarkmış.

Nihayetinde, azarla zılgıtla iki şarkıyı da söyleyen Petek Dinçöz'ün "Bende Kaldı" isimli single'ı çıktı. "Ne yaptığımın farkında değilim. Radyolarda sesimi duyunca çok heyecanlanıyorum. Bütün tırnaklarımı yedim" diyen Dinçöz hakikaten çok komik bir kız.

Single, Orhan Gencebay ile Metin Güneş'in ortak olduğu Om Müzik'ten çıktı. Petek'e aynı zamanda Ercan Saatçi danışmanlık hizmeti veriyor. Zaten kızımızın destekçisi de seveni de çok. Bu durumda ben biraz fesat, soruyorum:

ADAMI FITIK ETTİM
* Erkek arkadaşının konumu nedeniyle mi bu kadar seviliyorsun?

3.5 yıldır bu camiadayım, herkesi daha önceden tanıyorum. Herkesin davranışı niye farklı, ben de anlayamıyorum. Belki doğallığımdandır. Biraz safım. Erkek arkadaşımdan kaynaklanamaz. Çünkü o yeri geldiğinde beni bile kötü haber yapıyor. Biz işimizle özel yaşantımızı birbiriyle karıştırmıyoruz.

* Nasıl tanıştınız?

Bir davette. 1.5 yıl oldu. Single'ın çıkma aşamasında ben onu çok sinirlendirdim. Adamı fıtık ettim. Şimdi tedavi oluyor.

* Son günlerde Televole'de çok çıkıyorsun. Laf olmuyor mu?

Her programda reyting raporları var. Benim bu aralar reytingim yüksek diye yayınlıyorlar. Malzeme veriyorum, yayınlıyorlar. Vermesem yayınlamazlar. Benim reytingim düşse yayınlamayacağını kendisi de söylüyor. Böyle bir insan işte... Ukaladır, işini çok sever. Zor bir adam. Ama ben her zaman zoru sevmişimdir. Ben de zor bir insanım. Böyle götürüyoruz.

* Annenle baban ne iş yapıyor?

Ben 5 yaşındayken ayrılmışlar. Babayı o yaşımdan beri hiç görmedim. Babam benim için sanal. Baba sevgisi hiç görmedim. Dedem, anneannem ve annem bana babalık yaptı. Zaten dedeme de "Ayhan Baba" derim. Onlarla birlikte yaşıyorum. Annem bir süre menajerlik yaptı. Şimdi çalışmıyor.

Çok para lazım çook
Hep deriz ya: "Bu değirmenin suyu nereden geliyor" diye, Petek

Dinçöz açık yürekliliğiyle su kaynaklarını anlattı

* Dans etmek yetenek işi. Ben 7 yaşındayken oryantal kasetlerini çalar, oynardım.

* Açık konuşayım. Ben ilkokula bile zor gittim. Önlükten nefret ederdim. Ortaokulda ve lisede hiç sevmedim okumayı. Üniversiteyi ileride düşünebilirim ama pek de kanım kaynamıyor.

* Türk filmi hastasıyım. Kendimi Türk filmlerinde bir yıldız gibi görüyorum.

* 24 yaşıma geldiğimde Hülya Avşar gibi akıllı, Gülben Ergen gibi cilveli, Türkan Şoray gibi hanım, Sibel Can gibi iyi dans eden ve iyi şarkı söyleyen biri olmak istiyorum.

* Şimdi akıllı değilim. Çok hata yapıyorum.

* Aşka inanmıyordum ama son bir buçuk yıldır inanıyorum. Ve bence aşk geçici değil.

* Hiç kız arkadaşım yok. Bazen erkek arkadaşım kız arkadaşım olabiliyor. Yani beni kız arkadaşımmış gibi dinliyor.

* Balon olmak istemiyorum. Ölürüm daha iyi. Sorumluluk sahibiyim, ailem var.

BURNUMU YAMULTTULAR
* Çocukluğumdan beri ışıl ışıl giyinmeyi severim. Çok göze çarptığım için yaşıtlarım beni hep kıskanırdı. Hatta bir keresinde burnuma yumruk yedim. Burnum yamulmuştu. Yaş ilerledikçe daha çok yamuldu. Estetik oldum. Şu anda bir tek burnum estetikli. Ama kırışırsam gerdiririm.

* İki-üç yıla kadar mankenliği bırakacağım. Tek hayalim assolist olmak. Ah o ışıltılı kıyafetler...

* 3.5 yılda 30 milyar lira para biriktirmiştim. Bahçeli bir ev almayı ve köpeğim Çapkın'ın orada dolaşmasını istiyordum. Ama para single'a ve klip çekimlerine gitti. Şu an sponsor arıyorum ve kıyafete para dayanmıyor.

* Bir tane de jeep'im var. 98 model. İki yıl önce taksitle almıştım. Hâlâ az az ödüyorum.

* Çok para lazım çok. Galiba mankenliği bırakamayacağım.

Sibel ARNA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır