kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Safkan Alman tek oyuncu var


İkinci Dünya Savaşı yıllarında Avrupa'da "Ari ırk" rüzgarları estiren Alman lider Adolf Hitler bugün mezarında rahat uyuyamıyordur herhalde.
Bugün 12 Dev Adam ile Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde karşı karşıya gelecek olan Alman Milli Takımı'nın kadrosunda saf Alman sadece 1 oyuncu var.

Birleşmiş Milletler'i andıran kadroda Türkiye'yi oyun kurucu Mithat Demirel temsil ediyor. Afrikalı kontenjanını iki Nijeryalı Adenola Okulaja ve Stephen Arigbabu dolduruyor. Bu oyuncular, küçük yaşlarda geldikleri Almanya adına milli formayı giyiyorlar.

BABASI YUGO KOÇU
Takımdaki iki Yugoslav'dan Marko Pesiç'in başka ilginç bir özelliği daha var. Marko'nun babası Svetislav, şampiyonanın en büyük favorisi Yugoslavya'nın koçu. İki takım Antalya Grubu'nda karşı karşıya geldiler ve kazanan baba oldu.

Almanya Milli Takımı'nın 4 ABD'li oyuncusu var. Bunlardan 3'ü devamlı oynuyor. 2 siyahi Amerikalı Garris ve Garrett ile 2.29'luk Shawn Bradley, Milli Takımımız'a karşı tehlike yaratacaklar. Dallas Mavericks'te oynayan Bradley'nin dedesinin Alman olması milli olmasına yetip de artmış bile.

Dirk Nowitzki görünüşte Alman. Ancak onun da ailesinin kökeni Polonyalı. Hani Hitler'in dümdüz ettiği Polonya'dan. Sanırız takımın tamamen Alman tek oyuncusu Femerling kendini yalnız hissediyordur.

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır