kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İyi oynayan kazansın


Giresunlu bir ailenin çocuğu olarak Berlin'de dünyaya gelen ve Almanya Milli Takımı'nın formasını giyen Mithat Demirel "Bence finali Almanya ile Yugoslavya oynar" dedi
Alman Basketbol Milli Takımı ile "12 Dev Adam" arasında bugün saat 19.00'da oynanacak karşılaşmada, Alman takımında bir Türk de boy gösterecek. Zira bu Türk'ün boyu bir basketbolcu için çok da avantajlı sayılacak uzunlukta değil; Aynı zamanda 'turnuvanın en kısası' unvanını da elinde tutan Mithat Demirel'in boyu 1.80 metre.

Memleketleri Giresun'dan 30 yıl önce çıkan Demirel Ailesi, Almanya'ya göç ederek Berlin'e yerleşmiş. Marangoz ustası bir babanın oğlu olan Mithat Demirel, ağabeyinin basketbola başlamasının ardından spora başladı. Yarım sezon Bursa'da Oyak Renault'da forma giyen Demirel, 16 yaşında Almanya Genç Milli Takımı'na girdi. 5 yıl burada top koşturan Mithat Demirel, halen Alba Berlin takımında görev yapıyor; son iki yıldır da Almanya Milli Takımı'nda profesyonel olarak oynuyor.

SEYİRCİYİ UNUTMAK LAZIM
Antalya'da oynadıkları karşılaşmada Türk seyircilerinden büyük destek gördüğünü söyleyen Demirel, "Ancak Cumartesi günü oynanacak karşılaşmada durum değişecek galiba. Benim için özel bir maç olacak. Türkiye ile daha önce de 2-3 kez karşılaşmıştık, bu maçta da iyi oynayan kazansın. Cumartesi günü seyirciyi unutmam lazım. Ancak bana sorarsanız Almanya ile Yugoslavya'nın final oynayacağını düşünüyorum" dedi.

Ailesinin bu özel maç için Türkiye'ye geleceğini söyleyen Demirel, "Türk basketbolu 4-5 yıldan bu yana büyük gelişmeler katetti. Birkaç yıl sonra Türk takımlarının daha iyi bir yere geleceğini düşünüyorum. Bu dönemlerde Türkiye'ye gelerek burada oynamayı isterim" diye konuştu.

TEK TÜRK BEN DEĞİLİM
Türkiye ile oynayacakları maçın çok özel olacağını, her iki tarafın da oldukça iyi oynadığını ve şanslarının eşit olduğunu söyleyen Demirel, "İki takımın da tek hedefi kazanmak. Ancak Türkiye daha avantajlı çünkü seyircisi çok iyi, Avrupa'da böyle bir seyirci yoktur herhalde" diye konuştu.

Alman basketbol takımlarında oynayan tek Türk'ün kendisi olmadığını da söyleyen Mithat Demirel, Teoman Öztürk isimli bir Türk gencinin de yine Almanya'da basketbol oynadığını ifade etti.

Belki ileriki yıllarda tekrar Türkiye'de oynayabileceğini, çifte pasaportu bulunduğunu söyleyen Demirel, "Eskiden Türkiye'yi çok düşündüm. 16 yaşıma girdikten sonra Alman Milli Takımı istedi, ben de kararımı verdim ve 7 yıldır Almanya'da oynuyorum" diye konuştu.

Nebahat KOÇ-Yusuf DEMİR

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır