kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gurbetçinin aklı mark'ta kaldı


Almanya'da 1 Ocak itibariyle kullanılacak Euro'ları taşıyan zırhlı araç, Türk şoförü tarafından soyuldu. Şoför Euro'lara dokunmadı, markları alıp kaçtı

EURO'LARA BAKMADILAR
Çok değil 115 gün sonra Avrupa, ortak para birimi Euro'ya geçecek. Bütün Avrupa bu değişim için alarma geçerken, önceki akşam, Euro ve mark yüklü bir zırhlı araç soyuldu. Ancak hırsızlar, 3 ay sonra tedavülden kalkacak markları alırken, Euro'lara dokunmadılar bile. Tarihe geçecek bu soygunun kahramanı ise 35 yaşında Halil Yurtsever adlı bir Türk. Komedi filmlerine konu olacak bu soygun, önceki gün Almanya'nın Hessen eyaletinde gerçekleşti.

SİNSİCE PLAN YAPTI
Bir postanede şoförlük yapan Halil Yurtsever, bir arkadaşıyla kurnazca plan yapar ve mark ile Euro dolu zırhlı minibüsle paraları transfer edeceği yere doğru yola çıkar. Arkadaşına bir adres veren ve 'Bizi orada silahla durdur' diyen Yurtsever, o bölgeye gelene kadar koruma görevlisine de hiçbir şeyi çaktırmaz. Yurtsever'in arkadaşı, aynı planlarındaki gibi zırhlı aracı, Gissen kasabasında durdurur. Harekete geçen Türk şoför de, korumanın ellerini ve ayaklarını iple bağlayıp, etkisiz hale getirir.

POLİSLER DE ŞAŞIRDI
Ve iki kafadar araçtaki 6 milyon Alman Markı'nı (3.6 trilyon TL) alıp, Euro'lara ellerini bile sürmeden, kırmızı bir Opel'e binip kayıplara karışırlar. Soygunun ardından alarma geçen Alman polisi ise, "Soyguncular, en son 28 Şubat'a kadar Euro'ya geçeceğimizi bilmiyorlar galiba" diye şaşkınlığını gizleyemediler. Soyguncular henüz bulunamadı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır