kapat
29.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gerekli Şeyler


Arif'in takvimi
* 30 Temmuz Pazartesi: Türk daktilografi ekibi Brüksel'de şampiyon oldu (1971).

* 31 Temmuz Salı: Şarkıcı Cat Stevens doğdu (1948). Dünya Güzellik Yarışması'nda Keriman Halis Ece kraliçe seçildi (1932).

* 1 Ağustos Çarşamba: Yves Saint Laurent doğdu (1936).

* 2 Ağustos Perşembe: Alice Harikalar Diyarında kitabının ilk baskısı (1865). Sadun Boro ve eşi 'Kısmet' teknesiyle dünya turu için Caddebostan'dan ayrıldılar (1965.)

* 3 Ağustos Cuma: 'Godot'yu Beklerken' Londra'da ilk kez sahnelendi (1955). Güney Afrika Cumhuriyeti hükümeti, Beatles plaklarının çalınmasını yasakladı (1966).

* 4 Ağustos Cumartesi: I. Dünya Savaşı başladı (1914).

* 5 Ağustos Pazar: Atatürk, eşi Latife Hanım'dan ayrıldı (1925).

GÖRÜŞ MESAFESİNE GİRDİYSE KOLAY
Diyelim ki bara gittiniz. Orada gözünüze bir erkek / kız kestirdiniz. Bir şekilde tanışmak istiyorsunuz. Son zamanlarda duyduğum en absürd alet bu konuda size yardımcı olacak. partyBAPP adı verilen alet ile 3 Ğ 7 metrelik görüş mesafenizdeki kişiye mesaj göndererek iletişim kurabileceksiniz. partyBAPP'lar kızlar ve erkekler için iki ayrı model olarak hazırlanmış ve sadece karşı cinsten cihazlar birbirleriyle 'etkileşebiliyorlarmış'. Cihazlarda üç seçenek var: Chat (sohbet), pal (arkadaşlık) ve go out (çıkmak). Nasıl yani diyorsanız, lütfen 0212 213 19 11 numaralı telefonu arayarak bilgi alın.

SANDMAN TÜRKİYE'DE
Neil Gaiman Amerika'nın son zamanlardaki en önemli çizgi roman yazarı. Onun yazdığı 'Sandman' isimli öyküler Amerika'nın en çok okunan çizgi öyküleri arasında. Gaiman zamanla önemli bir seri oluşturdu. Amerika'nın önemli çizerleri de onun bu serisine kısa öyküler çiziyorlar. DC Comics tarafından yayınlanan Sandman serisi artık Türkiye'de de çıkıyor. Alacakaranlık kuşağı formatında öykülerin olduğu seriyi çizgi roman satan mağazalarda bulabilirsiniz.

BİZDE DE MİDE VAR
Maviology dergisinin son sayısında ana tema 'Aş ve Aşk'. Yani kalbe giden yol, mideden geçer durumu. Erkeklere mutfakta başarılı olabilmeleri için bazı püf noktaları verilmiş. Ne de olsa kadınların da bir midesi var değil mi? Dergiyi Dünya Gençlik Merkezleri, Remzi kitabevleri, Mavi Jeans mağazaları ile tüm gazete bayilerinde bulabilirsiniz.

Aslı E. PERKER

asliperker@yahoo.com

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır