kapat
29.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aşk ot gibi bir şey...


Otu kadın da erkek de seviyor sevmesine ama erkekler galiba otlamayı biraz daha fazla seviyor. Bayılıyorlar tohumlarını farklı otlara yaymaya. Kadınlar ise ihtiyaçları olduğunda ot arıyorlar
Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten adlı kitabı herhalde okumuşsunuzdur, okumadıysanız da duymuşsunuzdur. İnsan bazen gerçekten de karşı cinsin başka bir dünyadan olduğunu düşünüyor. Şimdi bu aralar bana Mars'ın gölgesi fena halde Dünya'nın üzerine çökmüş gibi geliyor. Mars galiba bu dünyaya çok yaklaştı. Adam yok ya da şöyle diyelim: Çok adam var ama doğru adam yok.

Bunu ben değil, çevremdeki herkes söylüyor. Şimdi erkeklerin seslerini duyar gibiyim, ama kulaklarımı tıkadım.

ERKEKLERİN 'ÖKÜZLÜK' HEVESİ
İşte tam da bu ruh halindeyken Mars ve Venüs hikayesini çağrıştıran bir filme gittim. Ama bu kez erkeklere başka gezegenden gelmiş gibi bakılmıyordu, dünyalı bir bakış söz konusuydu. Filmin adı "Bazıları Çabuk Bıkar". Filmde şöyle bir saptama yapılıyor: Erkekler öküzdür. Erkekler öküz olunca biz de inek oluyoruz. Neyse, bunların hiçbir önemi yok. Yalnızca şöyle bir nokta var: Öküzler bir inekle birlikte olduktan sonra, başka bir inek arıyormuş, işte bazı erkekler de bir kadından hevesini alınca, diğerine koşuyor. Filmde böyle bir paralellik kurmuşlar.

Peki, gerçekten de erkeklerin hevesi çabuk geçer mi? Öncelikle şunu söyleyeyim: "Bazıları Çabuk Bıkar"ı hiç beğenmedim. Kadın tiplemesi içimi daralttı, mutlu son yapaydı. Yalnızca aklıma şunu getirdi: Ot, otlamak ve aşk arasında sıkı bir bağlantı var! Öküzmüş, inekmiş beni ilgilendirmiyor. Önemli olan otlama isteği!

Hazır olun. Hani ot yemekleri yaparken, örneğin radika ya da arapsaçı, üç demet yeşilliği tencereye zor sığdırırsınız, sonra bir bakarsanız otlar eriyip gitmiş, üç kaşık kalmış. Hani bir de otları yerken ağzınız yorulur, hatta damağınızda buruk bir tat kalır, bir kamaşma hissedersiniz ve kısa süre sonra yine acıkırsınız. İşte aşk da böyle değil mi?

SKORMENLER VE OTOBURLAR
Aşk da ot gibi bir şey. Ama bunu kadınlar da erkekler de farklı yaşıyor.

* Kadınlar her otu yemiyorlar. Ancak bu kadınlar aç gezerler anlamında değil. Erkek aç-tok fark etmiyor ot yemeye hep hazır.

* Bazı erkek türleri ise otobur. Onlar çiğnemeden yutuyorlar. Uzunu, kısası, etlisi, dikenlisi fark etmiyor, ot olsun da nasıl olursa olsun diyorlar. Bunlara skormen de diyebilirsiniz. Kaç ot yedikleriyle erkek sohbetlerinde övünüp dururlar.

* Erkekler tohumlarını serpmek -pardon! serpmek özenle, dikkatle yapılır, düzeltiyorum- erkekler tohumlarını saçmak için otlarlar. Çok iyi tanıdığınız bir erkeğin yanında ona hiç uymayan bir kadın görürseniz sakın şaşırmayın, erkek yalnızca biraz 'saçmak' istiyordur.

* Kadın ise aç olduğunu bilse de hangi ot daha uygun, hangi otun tadı damağımda kalır, hangi ot daha yumuşak diye ölçer biçer. Bu biraz yorucudur. Sonuçta otların birbirinden farkı yoktur.

* Kadınlarda otu kırmak için binbir yol deneme isteği vardır. "Nasıl yaparım da bu diğer otlara hiç bakmadan hep beni yer" diye kendilerine özel soslar hazırlarlar.

* Erkeklerde otlama konusunda bir alışkanlık da söz konusudur. Evdeki ot ısırsa da evdeki otu buzdolabında tutmak isteyebilirler. Ne de olsa ısıranın tadını çok iyi biliyorlardır. Yoncayı bir kenara koyup ısıranına da arada sırada su vermeyi ihmal etmezler.

Otların hazmı kolaydır ama aşkın hazmı kişiden kişiye değişir, aman dikkat!

zillicimcime@yahoo.com

Buse DERMAN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır