kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Levski iddialı
G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacağı Levski Sofya tur için iddialı. Eski F.Bahçeli Stoilov, "G.Saray'dan korkmuyoruz", golcü Dimitrov da, "G.Saray eski gücünde değil. Tek korkumuz Popescu. Onu aşarsak Şampiyonlar Ligi'ndeyiz" dediler.

Rapajc korkusu
F.Bahçe'de Rapajc sıkıntısı. Göztepe maçında sağ arka adalesinden sakatlanan Hırvat futbolcunun önceki gün de idmana çıkmaması panik yarattı. Rapajc'in G.Rangers'a karşı oynayıp oynamayacağı maç günü belli olacak. Dün akşam Samandıra'da kampa giren sarı-lacivertliler bugün 11.00'de Glasgow'a gidiyor. Başkan Aziz Yıldırım da kafile ile gidecek. Yönetim dün 1.5 milyon $'lık transfer taksitlerini dağıttı.

Ronaldo bugün idmana çıkıyor
Beşiktaş'ın Portekiz'in Benfica takımından transfer ettiği defans oyuncusu Guiaro Ronaldo dün öğleden sonra Türkiye'ye döndü. 2 Ağustos'ta İstanbul'da olacağı açıklanan ancak 3 gün gecikmeyle gelebilen Brezilyalı futbolcunun bugünden itibaren idmanlara çıkacağı öğrenildi. Daum, Ronaldo ile ilgili olarak, "Şu anda takımda kimin oynayacağı belli değil. Çalışan formayı giyer" dedi.

Ruslar süpürdü
Erkekler 20 kilometre yürüyüşte Rusya şov yaptı ve 3 madalyayı da kazanmayı başardı. 23 yaşındaki Roman Rasskazov 1 saat 20 dakika 33 saniye ile altının sahibi oldu. 2 yıl öncesinin Dünya şampiyonu 29 yaşındaki Iliya Markov ikinci, 18 yaşındaki Viktor Burayev ise üçüncü oldu. Erkekler gülle atmada ise ABD'li John Godina 21.97 ile vatandaşı Adam Nelson'ın önünde zafere ulaştı.

Sıra rekora geldi
Erkekler 100 metrede 5 çeyrek final de 10 saniyenin altında koşulunca rekor beklentisi arttı. 9.84 ile yılın en iyi derecesine sahip ABD'li Montgomery, 9.92 ile ilk seriyi kazandı. Dünya rekortmeni Maurice Greene, 9.88 ile 2.seriyi bitirdi. 3.seride 19 yaşındaki Britanyalı Francis 9.97 ile Dünya Gençler rekoru kırdı. Diğer iki serinin birincileri ise Britanyalı Chambers (9.97) ve ABD'li Williams (9.95) oldu.

Barber'ın dramı
Dünya Şampiyonası, unvanını korumak isteyen Fransız Eunice Barber için gayet iyi başlamıştı. Olimpiyat şampiyonu Denise Lewis'in hastalığı nedeniyle çekilmesiyle heptatlonda tek favori idi. İlk iki dalın ardından da büyük farkla öndeydi. Ne var ki gülle atmada onu kötü bir sürpriz bekliyordu. 3 hakkında da faul yapınca puan alamayan ve yarıştan çekilen Sierra Leone asıllı yıldız gözyaşlarına engel olamadı.

Yüzyılın takımları Kahire'de kapıştı
Geçtiğimizyüzyılın Avrupa'da en iyi takımı seçilen Real Madrid ile Afrika'nın en iyi takımı seçilen Mısır'ın Al Ahly takımları, Kahire'de özel bir maçta karşı karşıya geldi. Maç öncesi ödüllerini de alan iki takımın kapışmasında gülen taraf Mısır ekibi oldu. Al Ahly'nin tek golünü 50. dakikada Sanday kaydetti.

8 yıllık rekor kırıldı
Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre sırtüstü bayanlarda Avustralyalı Clementine Stoney, kısa kulvar dünya rekorunu kırdı. Kendi ülkesinde yapılan yarışlarda 2.05.83 ile bu rekoru kıran Stoney, 8 yıl önce Çinli He Cihong'a ait 2.06.09'luk dereceyi de tarihe gömmüş oldu.

Jarro'da sorun yok
Trabzonspor'da, önceki gün alınan Akçaabat Sebatspor yenilgisine rağmen moraller bozulmadı. Asbaşkan Ömer Dinçer, hazırlık maçlarının lig için ölçü olamayacağını ve ligin ilk haftasında Beşiktaş'ı yenmek istediklerini söyledi. Bu maçta sakatlanan Jarro'nun ise sakatlığının önemli olmadığı, Beşiktaş maçında oynayabileceği öğrenildi.

Göztepe şaşırttı
Süper Lig için iddialı bir takım kuran ve şampiyon F.Bahçe ile oynadığı hazırlık maçında alkışlanan Göztepe, dün Denizlispor ile oynadığı özel maçı 3-1 kaybetti. Denizlispor'un golleri Muzaffer ve Doğan Seyfi'den(2) gelirken, Göz-Göz'ün tek sayısı Zafer kaydetti

TED'te zafer Nanusevic'in
TED-Fıratpen Uluslararası Bayanlar Satellite Tenis Turnuvası'nda, teklerde Yugoslav Ljiljana Nanusevic birinci oldu. TED Kulübü Kortları'nda gerçekleştirilen turnuvada, dün yapılan tekler finalinde Yugoslav raket, çekişmeli geçen maçtan sonra Rus Goulnara Fattakhetdin'i 6-4, 1-6 ve 6-2'lik setlerle yenerek mutlu sona ulaştı.

Halterde 6 rekor
Türkiye Büyükler Halter Birinciliği'nin son gününde 6 Türkiye rekoru kırıldı. 105 kiloda ASKİ'den Bünyamin Sudaş, koparmada 185, silkmede 231, toplamda 416 kilo ile, artı 105 kiloda da Kombassan Konya'dan Abdülaziz Alpak, koparmada 180, silkmede 222.5 ve toplamda 402.5 kilo kaldırarak, toplam 6 yeni Türkiye Rekoru'na imza attılar.

Süper A.Gücü
Ankara'da düzenlenen TSYD Kupası'nı A.Gücü müzesine götürdü. İlk maçta Malatyaspor'a 6 gol atan sarı-lacivertliler, dün de Yimpaş Yozgatspor'u 4-1 yenerek şampiyon oldu. İlk yarıyı Yozgat Bernard'ın golüyle 1-0 önde bitirmesine karşın, ikinci yarı Kennedy (2) ve Augustine'nin(2) golleri skoru belirledi. Kennedy ise iki maçta 5 gol atarak, formda olduğunu gösterdi.

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır