kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Uçağa almam


"F.Bahçe futbolcusu kimseden çekinmez. İnancımı, takıma güvenimi futbolcularımda görmeliyim. Avrupa'da başarıyı beynimize kazıdık"
F.Bahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Çarşamba günkü Glasgow Rangers Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçı öncesi turu SABAH'a değerlendirdi:

"Avrupa Kupaları birkaç takım haricinde 40 yıl boyunca belli ülkelerin hegomonyası altında idi. Onları geçmek zor. Türkiye bu kupalara 30-40 yıldır formalite icabı katıldı. Bu hedeflere önce inanmanız gerek. Bizim için geçen sene lig önemliydi. Bunu beynimize kazımıştık. Şimdi kafamızda Avrupa var. Zaten, büyük takımın mahalli hedefi olamaz

Şansımız % 51
Hazırlık maçlarındaki futbolumuz benim için ölçü değil. O karşılaşmalarda taktik denemek saçmalık olur. Göztepe veya Real Sociedad, Glasgow Rangers tipinde takımlar değil. Biz F.Bahçe içinde bir Rangers yaratacağız ve taktiğimizi o takıma karşı çalışacağız. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için her şeyi yapacağız. Glasgow karşısında şansımız çok tekrarladığımız gibi, elbette yüzde 51'dir. Ama önce F.Bahçe Avrupa'da başarılı olacağına inanmalı.

Büyük düşünürüm
Futbolu takip edenler Rangers'ın iyi takım olduğunu bilir. Hep başarısızlık bekleniyor imajı veriliyor. Geçen sene de lig öncesi aynı şeyleri yaşamıştık. Avrupa Kupaları bizim için ürkülecek bir dev değil. Başında olduğum takım, rakip kim olursa olsun bunları hiçbir şekilde gündeminde tutmaz. Yine tutmayacaktır. Hayatım boyunca büyük takımların başında çalıştım. Böyle insanlar küçük düşünemez, küçük düşünenler de büyük takımların başında olamaz.

İlklerin adamıyım
F.Bahçe'ye ilkleri yapmaya geldim. F.Bahçe'nin en büyük Avrupa başarılarında da ben olacağım. Bana bunu söyleten takımımın gücü, futbolcularıma olan güvenim. Bunu futbolcularım da taşımalı. Biraz çekingenlik hissettiğim bir futbolcuyu uçağa almam. Burada kalır. F.Bahçe'nin futbolcusu kimseden çekinmez.

Önce turu geçelim
İyi futbol geniş zamanlar için düşünülen kavramdır. Burada, ön plana iyi futbol değil, turu geçmek çıkar. Kimse merak etmesin, F.Bahçe futbol olarak geçen senenin fersah fersah önüne geçecek. Hakan Bayraktar ile Oktay hazır değil. İlk etapta belki çok kısa süre için düşünebilirim."

Gürcan BİLGİÇ

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır