kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bravo Süreyya


Yarışta fırtına gibi esen Süreyya Ayhan, bir ara farkı 30 metreye çıkardı. Süreyya, 1997 Dünya Şampiyonu Sacramento ve Sydney Olimpiyatları birincisi Merida'yı geride bıraktı
Edmonton'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 1500 metrede yarışan Süreyya Ayhan gururumuz oldu. 23 yaşındaki atletimiz, serisini 4:07.97 ile tamamlayarak 39 atlet arasında en iyi dereceyi yaptı.

Sydney Olimpiyat ları'nda yarı final koşan Süreyya, müthiş bir yarış çıkardı. 1997 Dünya şampiyonu Portekizli Carla Sacramento, Birleşik Amerikalı Suzy Favor Hamilton, Rus Yulia Kosenkova ve Olimpiyat şampiyonu Cezayirli Benah Merida'nın önünde 400 metreyi 1:03.36, 800 metreyi 2:11.97 ile geçen ve aradaki farkı 30 metreye kadar çıkaran Ayhan, farkın azalmasına rağmen 4:07.97 ile serisini ilk sırada tamamladı ve yarı finale yükseldi. Genç atletimizin kariyerindeki en iyi derecesi 4:03.02.

Eurosport'tan övgü
Şampiyona'yı canlı olarak yayınlayan Eurosport'un İngiliz yorumcuları Tim Hutchings ve Nigel Walker ilk bölümde Süreyya'yı pek ciddiye almadılar. Fark açıldıkça, "Bu Türk çok cesur. Seçmeler için inanılmaz bir tempoda koşuyor" diyerek sporcumuzu övdüler. Walker, 4:07.97'nin çok iyi bir derece olduğunu ifade ederek, "Umarız yarınki yarı finalde bu tempo yüzünden zorluk çekmez" yorumunu yaptı.

İkili, bir sonraki seride Çinli bir atletin atağı için, "Ayhan'dan örnek alarak atak yaptı. Ama o yakalandı" dedi.

Hıncal ULUÇ (Sabah): Madalya isterim
Sydney'de sergilediği yeteneği ile dünyanın en iyilerinden biri olabileceğini göstermişti. "Dünya standartlarında bir koç ve bol müsabakayla Edmonton'da kürsüye çıkar, şampiyon olabilir" demiştim. Edmonton'da final bana yetmez. Ondan madalya istiyorum. Hep önde koşardı. Seçmelerde önde koşmanın da ötesinde 30 metre falan farkı açtı. Son 600'de iyice yavaşladı. Riske girmedi. Ayrıca ilk turu bu kadar hızlı koşmanın bitkinliği yoktu. Atağa cevap verebilecek gibiydi. Temposunu bilerek düşürdü. Bu, şunu gösteriyor. Fizik ve moral olarak iyi.

Deniz GÖKÇE (Akşam): Çok akıllı koştu
Süreyya sprinti olmayan bir atlet olduğu için hemen öne fırladı. Potansiyeli olmayan atletlerle koşması onun için iyi oldu. Yarışın başından öne geçip rakiplerini arkasına taktı. Yarı finalde ilk 6'nın finale kalması iyi. Çünkü böylelikle yavaş bir serinin sonucunda en iyi derecelere giremeyip elenme ihtimali artık yok. Süreyya gibi sporcuları desteklemek lazım. Her zaman bu kadar yetenekli gençleri bulamayız.

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır