kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Balans ayarı


Ankara'daki Yüksek Askeri Şura toplantıları geçen hafta gündeme damgasını vuran konulardan biri oldu.
Şuradan çıkan kararlar ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne 6 yıl aradan sonra karacı bir Orgeneral atanırken, Kara Kuvvetleri Komutanlarının 1'inci Ordu'dan gelmesi geleneği de sona erdi. 2'nci Ordu Komutanlığı görevi değişmeyen Orgeneral Edip Başer gelecek yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanarak 2'nci Ordu'dan kuvvet komutanlığına geçecek bir isim olacak.

Bayan General çıkmayan YAŞ kararları uyarınca Beyaz Enerji ile ilgili soruşturmayı yürüten Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Bekir Uğurlu'nun görev süresi bir yıl daha uzuyor. Jandarma Harekat Başkanı olan ve daha önce Necmettin Erbakan'ın ailesiyle birlikte hacca gidişini sert biçimde eleştiren Tümgeneral Osman Özbek'in ise Kayseri'ye atanması sürpriz olarak değerlendiriliyor.

Milli Güvenlik Akademisi Komutanı Tümgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun görev süresi de bir yıl uzadı. 28 Şubat döneminde "Balans ayarı yaptık" diyen dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, tankları Sincan'dan geçirmişti. Bu tankların bağlı olduğu birliğin komutanı da Ceylanoğlu'ydu...

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır