kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İmam böyle yaparsa!


Refahlı belediye döneminde Boğaz manzaralı 3 katlı bina diken Paşabahçe Camii İmamı Mustafa Çatal hızını alamadı, kaçak olarak bir kat daha çıktı

Komşusu balkon yapamadı
İmamın kaçak katını yıkmayan Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri benim balkona demir korkuluk çekmeme bile izin vermedi. Böyle bir adalet nerede görülmüş...

Refah Partili Yücel Çelikbilek'in belediye başkanlığı döneminde 3 katlı bina inşa eden Beykoz Paşabahçe Merkez Camii İmamı Mustafa Çatal, daha sonra yapıya kaçak olarak dördüncü katı ekledi. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine binada denetleme yapan Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, kaçağı tespit edip rapor tuttu.

Kaçak katın yıkılmasına karar veren Boğaziçi İmar Müdürlüğü, binaya hiçbir müdahalede bulunmadı. İmamın kaçak katını görmezden gelen Boğaziçi İmar Müdürlüğü, aynı parselde bulunan diğer binalarda ev sahiplerinin balkonlarına demir korkuluk çekmesine ise "Boğaz öngörünümüne aykırı" gerekçesiyle izin vermedi..

KİMSE YIKAMAZ
Muhabirimizin konuştuğu semt sakinleri, caminin lojmanında oturup 4 katlı binasını kiraya veren Çatal'ın "Ben mahallenin imamıyım, evimi hiçbir kurum yıkamaz" dediğini öne sürerek, "Boğaziçi İmar Müdürlüğü kendi aldığı yıkım kararını uygulamayarak yasaları hiçe sayıyor" diye konuştu.

Diğer bazı sakinler de Çatal'ın binayı inşa ederken, arsasının dışına taştığını belirtip, "Sadece dördüncü kat değil, yapının tümü imar yasasına aykırı olarak dikildi. Ancak sahibi imam olduğu için göz yumuldu. Eğer inceleme yapılırsa gerçek ortaya çıkar" dedi.

Şenol BAŞTAKAR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır