kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Efsane canlandı


Dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kaz dağlarında onüç güzelin binlerce yıl sonraki rekabeti nefesleri kesti
Dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Çanakkale'de 8. İda Dağı Güzellik Yarışması yinelendi. 13 güzelin katıldığı yarışmada Hasret Sarıkaya birinciliği elde etti. Bayramiç ilçesine 26 kilometre mesafede bulunan Kaz Dağları'nın eteklerindeki Ayazma mevkiinde gerçekleştirilen 8. İda Dağı (Kaz Dağı) Güzellik Yarışması'na toplam 13 güzel katıldı. DSP Çanakkale Milletvekili Sadık Kırbaş, Bayramiç Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Aytemur Küçükler ve 2 bine yakın yurttaşın izlediği yarışmada, birbirinden güzel kızlar, kendilerini tek tek tanıtıp birinci olabilmek yarıştı.

Yarışma sonunda birinciliği Hasret Sarıkaya kazanırken, ikinciliği Alev Artut, üçüncülüğü de Sinem Kart kazandı. Yarışmada birinciliği elde eden Hasret Sarıkaya'ya mitolojideki gibi, altın elmayı çoban Paris rolündeki Serdar Gürsoy verdi. Birbirinden güzel genç kızlar yarışmanın ardından taçlarını taktılar.

Bu arada yarışmayı izlemeye gelen ünlü yönetmen Oksal Pekmezoğlu, yarışmanın birincisi Hasret Sarıkaya'ya TRT'de bir süre sonra yayınlanacak olan "Geçmişten Altın Damlalar" isimli dizi filmde oynaması için teklifte bulundu. Oksal Pekmezoğlu "49 bölümden oluşan bu dizimizin birinde bu kızımız da rol alacak" dedi.

APHRODİTE'İN HİKAYESİ
Mitolojide İda olarak bilinen Kaz Dağları, güzellik yarışmasının ilk yapıldığı yer. Efsaneye göre üç güzel Aphrodite, Hera ve Athena Zeus'tan hangisinin daha güzel olduğunu sorar. Güzelleri İda Dağı'na sürülen kralın oğlu çoban Paris'e gönderen Zeus, bu seçimi onun yapacağını söyler. Aphrodite, Hera ve Athena'yı dikkatle dinleyen çoban Paris, eş olması halinde kendisine dünyanın en güzel kızının sevgisini vereceğini söyleyen Aphrodite'ye bu altın elmayı uzatır ve dünyanın en güzel kızını böylece seçer.

Burak GEZEN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır