kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yine pişeceğiz


Temmuz'da ölümlere neden olan sıcak hava dalgası yeniden etkili olacak. Sıcaklıklar Batı'dan başlayarak 2 ile 8 derece artacak
Temmuz'da ölümlere neden olan sıcak hava dalgası yeniden Türkiye'nin kapısına dayandı. Yağışlar nedeniyle bir süredir mevsim normallerine inen hava sıcaklıkları bu haftadan itibaren yeniden artmaya başlayacak. Meteorolojinin tahminlerine göre sıcaklıklar Batı'dan başlayarak 2 ile 8 derece artacak.

Bu hafta Antalya'da 37, Diyarbakır'da 40, Siirt'te 41, Adana da ise 34 derecelik hava sıcaklıkları bekleniyor. Sıcaklıklar İstanbul'da 31 Ankara'da ise 35 dereceye kadar yükselecek. Meteoroloji yetkilileri, serin havaların yerini aşırı sıcaklara terkedeceğini ve gündüz sıcaklıkların bazı illerde 8 dereceye kadar artacağını belirttiler.

UZMANINDAN UYARILAR
Uzmanlar, özellikle 11.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını tavsiye ettiler. Kalp, şeker, tansiyon hastaları, hamileler, bebekler ve yaşlıların bugünlerde özellikle dikkat etmeleri önerildi. Hamile kadınların güneşli havalarda açık renkli vücudunu sıkmayacak giysiler tercih etmelerini ve 11.00-16.00 saatleri arasında güneşe çıkmalarının sakıncalı olduğunu vurgulayan kadın-doğum uzmanları, anne adaylarının bu saatler arasında evde veya gölgede istirahat etmeleri gerektiğini belirttiler

Güneş çarpmasının, acil tedavi edilmesi gereken çok ciddi, yaşamı tehdit eden bir durum olduğuna da dikkat çeken uzmanlar, havanın sıcak olması nedeniyle vücudun çok su kaybettiğini ve sıcaklarda su tüketiminin artırılması gerektiğini vurguladı. Günde en az 2 litre sıvı, 6 gram da tuz alınmasını öneren doktorlar, daha az su içilmesi durumunda vücudun dengesinin bozulabileceğine dikkat çektiler.

YAĞIŞ DA VAR
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, bugün Doğu Karadeniz, yarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolunun kuzeydoğusu ile Çarşamba günü de Doğu Karadeniz, Bolu ve Düzce çevresinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğini bildirdiler. Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde yaşanan etkili yağışlar nedeniyle düşen hava sıcaklıkları ise önümüzdeki üç gün batıdan başlamak üzere 2-8 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır