kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

2 zengin bu otomobille yollarda hava basacak


Mercedes'in en lüks modeli yeni SL 500 serisi, Ekim'de yaklaşık 150 milyarlık etiketle satışa sunulacak. Otomobilden şimdilik 2 adet ithal edilecek
Mercedes Benz'in en lüks modeli SL serisinin son versiyonu 5. jenerasyon 'SL' Almanya'nın Hamburg şehrinde tanıtıldı. İlk olarak 1954 yılında yollara çıkan SL serisinden bugüne kadar 489 bin adet üreten şirket, 200 milyon euro harcayarak yenilediği SL 500 modeliyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Mercedes Benz'in "Big Bang" (Büyük Patlama) adını verdiği tanıtıma 600'den fazla kişi katıldı.

AVRUPA FİYATI 94 BİN EURO
Yeni SL 500'ün dünya tanıtımında konuşan Mercedes Binek Otomobilleri Direktörü Jürgen Hubbert, "Yeni SL serisini, eskilerine göre çok daha mükemmel yaratmaya çalıştık. Son SL serisinde yakaladığımız 200 bin adetlik satış rakamlarını, yeni SL 500 ile aşmayı hedefliyoruz" dedi. Hubbert, sözlerini ise şöyle bitirdi: Ünlü tasarımcı Coco Chanel'in dediği gibi 'Dünya değişiyor ama SL her zaman kalıyor.'

Yeni SL'in ar-ge çalışmalarına birçok ülkeden mühendis katıldı. Otomobil için 150 prototip Fas'tan Amerika'ya kadar tam 6 milyon kilometre yol katetti. İlk kez Eylül'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tüketicilere tanıtılacak yeni SL 500'ün Avrupa satış fiyatı 94 bin euro (110 milyar) olarak belirlendi.

EKİM'DE TÜRKİYE'DE
Lüks spor otomobil tutkunlarının merakla beklediği yeni SL 500'ün Türkiye'ye geliş tarihi ise Ekim'i bulacak. Şimdilik 2 adet ithal edilecek otomobilin fiyatı yaklaşık 150 milyar lira olacak.

Lionel Richie'den özel şarkı
*Şirketin büyük önem verdiği otomobilin dünya tanıtımına dünyaca ünlü sanatçı Lionel Richie, 'Hello' parçası ile katıldı. Sanatçı ayrıca Merdeces SL 500 için bestelediği The One şarkısını Juliette ile beraber söyledi.

*SL 500 ile Brooklyn köprüsünde bir de klip çeken şarkıcının, gazetecilere yakalanmaması ilginçti.

*Yeni SL serisinin tanıtıldığı Hamburg'ta SL modellerin kronolojik geçmişini gözler önüne seren bir de müze açıldı. Müze 14 Ekim'e kadar açık kalacak.

*Mercedes tarihi kokan müzede 1954 yılından bu yana üretilen SL serisinin en nadide modelleri yer alıyor.

16 saniyede üstü açılıyor
Mercedes SL 500'ün 5 litrelik V8 motoru 306 beygir güç üretiyor. Maksimum sürati 250 km/h olan otomobil, 100 km'ye 6.3 saniyede ulaşıyor. Araçta bulunan Distronic isimli radar sistemi, otomobilin diğer araçların uzaklığına göre hızını ayarlıyor.

Yeni SL, 4.5 cm büyüklüğündeki bir elektronik kart ile açılıyor. SL 500'ün üstü Vario Roof sayesinde sadece 16 saniyede açılıyor. Göğüs ve kafayı koruyan 4 adet hava yastığı ve kaza anında imdat çağrısı yapan TELEAID sistemi, otomobilin güvenlik ekipmanlarından sadece birkaçı.

Mete TANSU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır