kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Hindistan'da deprem
Hindistan'ın Bengal Kör ezi'ndeki Andaman ve Nicobar adalarında Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hindistan Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, yerel saatle dün 10:46'da (TSİ 08:16) meydana gelen yersarsıntısı can ya da mal kaybına yol açmadı.

K.Iraklı Kürtler paralarını istedi
İngiliz Muhafazakar Parti iske üyesi siyasetçi Lord Archer'ın Saddam'dan kaçan Kuzey Iraklı Kürtler için 1991'de topladığı 57 milyon Sterlin'in (108 trilyon TL) yerine ulaşmadığı belirtildi. İngiliz gazeteleri, Kürtler'ın yalnızca 250 bin Sterlin aldıklarını ve paraya ne olduğuna dair resmi bir kayıt bulunmadığını yazdı. Para, Archer'ın öncülüğünde dünyaca ünlü isimlerin verdiği konserle toplanmıştı.

ABD'li bebeğin markası açıklanıyor
Yeni doğan oğullarına özel bir şirketin ismini vereceklerini açıklayan New Yorklu aile anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Jason Black ve eşi, anlaşma sağlanırsa bugün oğullarına ismini gizledikleri bir şirketin adını verecek. Anlaşma sağlanamaz ve aile bebeğe isim vermezse bebeğin adı kayıtlara 'Baby Boy' olarak geçecek.

Türkiye'ye silah satışına izin çıktı
Alman gazetesi Franfurter Allgemeine Sonntagzeitung, hükümetin Türkiye'ye ateşleyici satışına izin verdiğini yazdı. Gazete, Alman yönetiminin Ankara'ya uyguladığı silah satışı politikasını 'yumuşatma' amacında olduğunu belirtti. Kararın Nuremberg'de bulunan Diehl silah firmasının Türkiye ile satış anlaşmasını yerine getiremediği için şikayette bulunması üzerine alındığı belirtiliyor. Gazete, iznin verilmesinde geç kalındığını çünkü firmanın sözleşmesinin gecikmeler nedeniyle iptal edildiğini yazdı.

Bush, 1 yıl içinde 2 kilo verdi
ABD Başkanı George Bush göreve başladığından beri ilk kez sağlık kontrolünden geçti. Doktorları Bush'un 1 yıl içerisinde 2 kilo vererek 86 kiloya indiğini, vücudundaki yağ oranının da yüzde 19.94'ten, yüzde 14.5'e gerilediğini açıkladılar. 15 yıl önce içkiyi ve sigarayı bırakan Bush, haftanın 4 günü 5 kilometre koşuyor.

Tek rakibim THY
Dünya Atletizm Şampiyonası'nda dün en çok konuşulan isim Trevor Misapeka idi. 1.90 boyundaki 140 kiloluk dev 100 metrede yarıştı ve serisinde 14.28'lik bir derece ile sonuncu oldu. 22 yaşındaki atlet, Sydney Olimpiyatları'nda ortaya çıkan "Yılan balığı" Eric Moussambani'den sonra, "Ayı balığı" Trevor olarak anılacak.

Ellerinizi günde 5 kez yıkayın
Günde en az 5 kez elleri yıkamak başta solunum yolları enfeksiyonları olmak üzere birçok hastalığa yakalanmayı önlüyor. Amerikan Donanması adına Dr. Margaret Ryan'ın başkanlığındaki uzman ekibin yürüttüğü araştırmalara göre kişinin ellerini temiz tutması, hastalıklara yakalanma oranını yüzde 45'e kadar düşürüyor. Ellerin temiz görünmesinin mikroplardan arınmış olduğu anlamına gelmediğini belirten Dr. Gaydos, özellikle yemeklerden önce mutlaka 'suya sabuna' dokunulması gerektiğinin altını çizdi.

Düşük kolesterol de zararlı
Yaşlılarda yüksek kolesterol kadar aşırı düşük kolesterolün de riskli olduğu belirtiliyor. Hawai Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre kolesterolü düşük olan kişilerin, normal kolesterollülere göre ölüm oranı yüzde 65. 3 bin 500 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırma 20 yılda tamamlandı. 71-93 yaşları arasındaki düşük, normal ve yüksek kolesterollü hastaları inceleyen Dr. Irwin Schatz başkanlığındaki ekip, "Aşırı derecede düşük kolesterol seviyesi, kişinin ölümüne neden olabiliyor" diye konuştu.

Felçlilerin vücudunu soğutun
Felç geçiren hastaların vücut ısılarını düşürmek, felcin uzun vadedeki etkilerini büyük oranda azaltıyor. Amerikan Kalp Derneği'nin yayının 'Felç' başlığı altında kapak konusu yaptığı çalışma Cleveland Kliniği doktorları tarafından gerçekleştirildi. Nöroloji bölümü doktorları, felç geçiren bir kişinin vücut ısısının 12-72 saat süresince 32 derecede tutmanın hem felcin uzun vadede ortaya çıkacak etkilerini, hem de dokuların gördüğü hasarı azalttığını belirledi. Ayrıca 'soğuk tedavisi' uygulanan felçlilerin daha iyi ve hızlı gelişme gösterdiği belirtiliyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır