kapat
06.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

CNN açıldı!


Dünyanın saygın TV kanalı CNN, rekabete dayanabilmek adına kabuk değiştirdi. İzleyici kitlesi 64 yaş ortalamasına yükselen kanalın yeni hedefi genç jenerasyon, görsellik ve eğlence...
CNN'in en büyük bombası ise ülkede izlenme rekorları kıran bir TV dizisinin seksi oyuncusu Andrea Thompson... Ünlü yıldız, günün en önemli haberlerinin yer aldığı 'Headline News' programını sunuyor

CNN, Amerika'nın dünya çapında yayın yapan saygın haber kanalı... Özellikle Körfez Savaşı sırasındaki başarılı haberleri ve doğru yorumları ile dünyanın bir numaralı televizyon kanalı haline gelen CNN, piyasadaki rekabete dayanamayınca izleyicilerini ve reklam payını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu gelişmeler üzerine kanal yöneticileri, yeniden yapılanma için kolları sıvadı ve işe, yöneticilerini değiştirerek başladı. CNN'in başına, saygın haber dergisi Time'ın yayın yönetmenliğini yürüten, başarılı gazeteci Walter Isaacson getirildi.

En büyük rakibi Fox News, reytinglerde CNN'e büyük fark atmaya başladı. Amerikan seçimlerinde, daha sonuçlar belli olmadan 'kesin' diye verilen haberler de CNN'in gerileyişini hızlandırdı. Ancak yeni başkanı Isaacson'la birlikte CNN, eski prestijini kazanmak için atağa kalktı. Kanalın en önem verdiği 'Headline News'de (günün önemli haberlerinin başlıklarla verildiği program) hem stüdyo hem de yüzler yenilendi; renkli ve hareketli bir stüdyo hazırlandı, politik olayların yanı sıra eğlence, sağlık, bilim gibi konu başlıklarına da yer verilmesi kararı alındı.

SEKSİ ANCHORWOMAN
CNN'in yenilenme sürecine girmesindeki en önemli etkenlerden biri de reklam şirketleri. 2000 yılında kanalın izleyici kitlesi 64 yaş ortalamasına yükselince, reklamcılar özellikle 'Headline News'un yayın saatinde reklam vermek istemedi; daha genç kitleye hitap etmek istedi. Bunun üzerine görsellikte karar kılındı: Haberlerde ekranı kaplayan, bol renkli ve hareketli ilginç grafikler kullanılmasına, fonda çalınan müziklerin değişimine karar verildi.

Yeni formatlı yayınına bugün başlayan CNN'in en büyük bombası ise, ülkede izlenme rekorları kıran "NYPD Blue" adlı televizyon dizisinde dedektif rolündeki Andrea Thompson'ın haberleri sunması. 11 ay yerel bir TV'de staj gören Thompson, artık CNN'in 'anchorwoman'larından biri oldu.

HEDEF X JENERASYONU
'Headline News programı için düşünülen tüm bu değişikliklerin arkasında Hollywood dünyasının iki tanınmış ismi var: Tüm dünyada beğeniyle izlenen 'Simpson Ailesi' adlı çizgi filmi ve 'Buffy the Vampire Slayer' adlı TV dizisini hazırlayan Jamie Kellner ve Garth Ancier... İkili, 35-40 yaşları arasındaki 'X jenerasyonu'nu izleyicileri arasına çekmeyi hedefliyor. Yoğun bir yaşam temposu içinde uzun süren haberleri dinlemekten hoşlanmayan genç kesim için de artık kısa ve doyurucu bültenler hazırlanacak. Haberler sunulurken ekranın bir köşesinde borsa ve hava durumu bilgileri akacak.

'CNN PİYASANIN PORCHE'Sİ OLACAK'
Kablolu kanaldan yayın yapan CNN'in 'Headline News' programını 1996'da tam 219 bin kişi izlerken bu sayı geçtiğimiz yıl 170 bine kadar düştü. CNN'in izleyici sayısındaki düşüş ise 319 bin... Bu olumsuz gelişmeler üzerine CNN'in başına başarılı gazeteci Walter Isaacson getirildi. 10 Temmuz'da getirildiği yeni görevi için, "CNN'i piyasanın Porche'si yapacağız" diyecek kadar iddialı olan Isaacson, kanalın lokomotif programı 'Headline News'e ağırlık veriyor. Bugünden itibaren yeni formatla sunulacak programı seksi oyuncu Andrea Thampson ve Kris Osborn sunuyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır