kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İnfazda Sincar adı


Matadorun adamlarından Hamza Kılıç'ı, örgütün Yunanistan bölümü şefi Yakut'un talebiyle Sincar Ailesinden Faruk Sincar'ın öldürttüğü iddia edildi
Bayrampaşa Cezaevi'nde öldürülen "Baron" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Hamza Kılıç'ın, Murat Sincar'ın amcasının oğlu olan Faruk Sincar'ın talimatıyla öldürüldüğü iddia edildi. Faruk Sincar'dan infazı, Yunanistan'da 520 kilo eroin ele geçirildiği için kızgın olan Cumhur Yakut'un istediği öne sürüldü. Kılıç'ın öldürülmesinin ardından Faruk Sincar'ın "Kahpeler öldü. Bu namus davasıdır, kimse karışmasın. Herkes koğuşlarına girsin" diye bağırdığı belirtildi.

EROİNİ YAKALATTI
İddiaya göre Hamza Kılıç'ın ipini, teslimatından sorumlu olduğu ancak Yunanistan'da polis tarafından ele geçirilmesini önlemeyediği 520 kilo eroin çekti. Firardaki Cumhur Yakut'a ait olduğu öğrenilen uyuşturucu nedeniyle Kılıç hedef haline geldi. Uyuşturucunun yakalanmasını kabullenemeyen Cumhur Yakut, Bayrampaşa Cezaevi'nde kalan Murat Sincar'ın amcasının oğlu olan Faruk Sincar'a Hamza Kılıç'ı öldürmesi talimatını verdi. B-13 koğuşunda kalan Faruk Sincar da silahlı gasp ve hırsızlık suçlarından 16 yıla hükümlü olan Arkan Kaya (24), Sezgin Kırım (27) ve Kürşat Sağır'a (19) Hamza Kılıç'ı öldürmeleri talimatını verdi ve tetikçiler de DGM'deki duruşmasından dönen Kılıç'ı ziyaretçi mahallinde kurşun yağmuruna tutarak öldürdüler. Açılan ateş sırasında Caner Koç, Numan Akıllı, Abbas Kızartıcı ve Sedat Bayar adlı mahkumlar da yaralandı.

'KAHPELER ÖLDÜ'
Tüm bu bilgileri; olayı soruşturan Eyüp Cumhuriyet Savcısı Haluk Özcengiz'e, Hamza Kılıç'ın suç ortağı olan Birol Karacan verdi. Karacan savcıya verdiği ifadesinde Kılıç'ın tetikçilerle herhangi bir sorunu olmadığını belirterek, cinayeti Faruk Sincar'ın azmettirdiğini söyledi. İfadeleri alınan görgü tanıkları da Sincar'ın cinayet işlendikten hemen sonra kaldığı B-13 koğuşunun kapısına çıkarak; "Kahpeler öldü. Bu namus davasıdır, kimse karışmasın. Herkes koğuşlarına girsin" şeklinde bağırdığını söyledi.

Bu arada Arkan Kaya, Sezgin Kırım ve Kürşat Sağır olaydan hemen sonra jandarma ve cezaevi yönetimine verdikleri ifadelerinde cinayeti üstlendi; savcıya verdikleri ifadede ise suçlamaları kabul etmedi.

Kılıç'ın hamile sevgilisi fenalaştı
Önceki gün, DGM'deki duruşmadan dönüp koğuşuna giderken kurşun yağmuruna tutulan Hamza Kılıç'ın ölüm haberi 7 aylık hamile sevgilisini hastanelik etti. İzmir Güzelbahçe'deki villasında birlikte yakalandığı ve son duruşmaya birlikte çıktığı sevgilisi Şehriban Bakırlı, ölüm haberini tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde aldı. 7 aylık hamile olan ve bir erkek çocuk bekleyen Şehriban Bakırlı'nın fenalaşarak, cezaevi bünyesindeki adli servise kaldırıldığı öğrenildi.

SUÇLU SİLAH
İnfazda kullanılan tabanca ile bu silaha ait 1 şarjör ve 4 fişek, Bayrampaşa Cezaevi'nde yapılan aramalarda ele geçirildi. Yine aynı cezaevine Faruk Sincar'a ulaştırmak amacıyla dışarıdan 2 adet paket atan Ramazan Atma, gözaltına alındı. Paketlerden 1 cep telefonu, bataryası ve şarj kutusu, 1 adet Browning marka tabancaya ait kapak takımı, 1 adet namlu, 1 adet şarjör ve 6 adet 7.65 milimetre çapında fişek çıktı

Tetikçinin sabıka dosyası kabarık
Hamza Kılıç'ın yaşamını yitirdiği olayın tetikçileri arasında bulunan 19 yaşındaki Kürşat Sağır hakkında onlarca dava bulunuyor.

İstanbul'da daha önce işlediği pekçok suçtan sabıkası bulunan Kürşat Sağır, Af Yasası'ndan yararlanan arkadaşı Murat Sertkol ile birlikte çaldığı bir otomobilin içinde yakalandı. 30 ayrı hırsızlık suçundan mahkemeye sevk edilen Sağır, 23 Ocak 2001 tarihinde tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne konuldu. Sağır, 6 aydan bu yana Bayrampaşa Cezaevi'nde bulunuyor. Sağır'ın karıştığı hırsızlık olayları arasında 13 otomobilin çalınması, 11 kapkaç, 4 ev ve 2 otomobilden hırsızlık olayının bulunduğu belirtildi.

Türkan HİÇYILMAZ - Şefik DİNÇ Ğ Dilek YILDIZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır