kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kıskanç cadaloz tavuklar


Erkek düşmanına çıktı adımız, durumu acilen kurtarmak gerekiyordu. İşte kadınlar alemine ilk darbe
Başlık feci oldu. Ama attık bir kere. Devamını getirmek boynumuzun borcu. Öyle bir sistem geliştirdim. "Başlık lotarya sistemi". Bir liste hazırlıyorum, gözümü kapatıp bir tanesinin üstüne koyuyorum elimi ve bingo! Bu haftanın kısmeti kıskanç kadınlar. "Çok bilmiş köşeci ablalar", "Eteği sarkmış teyzeler", "Beceriksiz çaycılar", "Sinir bankacılar" gibi başlıklarım da mevcuttu. Kısmet işte.

Gelelim kıskanç tavuklara. Var öyle kadınlar. Eğitim, kültür hiçbir şey etkilemiyor bunları. Dünyaya kocalarını kıskanmak için gelmişler sanki. Her kadından ama her kadından şüphelenirler. Dergideki resme fazladan üç saniye mi bakmış, kavga süresi yarım saat. Yolda biriyle el mi sıkıştı, bir saat. Bir kıza n'aber mi dedi, iki saat. Akşam saat sekizden sonra bir kadından telefon mu geldi, en az beş saat. Sabaha kadar da sürebilir. Kavgaya bavul toplamak eşlik edebilir. Artık o anki gerilime bağlı.

CLAUDIA KİM, KOCAN KİM?
Kıskançlığın ruh halini katiyen anlamış değilim. Hani etrafta gereksiz samimiyette bir kadın dolanır, bu kadınla "içiliverilen" kahvelerin, biracıkların artık haddi hesabı kalmamıştır, ufak ufak "ne iş" diye işkillenmeye başlarsın. Ama cadalozların yaptığı bu değil ki... Hiç olmayacak kadınlardan bile kıskanırlar. Claudia Schieffer mesela. Claudia senin kocanı ne yapsın a salak!

Bu kadınların en büyük korkusu kül yutmak. Kül yutmamak adına kendilerini rezil edebilirler. Kocasının cep telefonunu karıştıran kadınlar var. Çağrı listesinde on değil dokuz numara varsa neden o numara silindi diye hesap soruyorlar. Detaylı fatura istemiş olanlar zaten bitmiş.

Adama dönüp bakıyorsun kabus gibi bir şey! Öküzün önde gideni! Yani üstüne para verseler almayacağın cinsten biridir. Bu adam için mi sinirler habire bozulup duruyor, bu sümüğü mü kapacaklar diye korkuyorsun.

Bu durumda insan şunu düşünüyor. Kadın, bu dünyada kendinden başka hiç kimsenin bu adamı alacak kadar salak olmadığının farkında. Cinsel yönden de adamı hiç çekici bulmuyor, gaza gelmek istiyor ve "herkes kocama hayran" oyununu oynuyor. Gerilim artsın diye de adamı çapkın hayal ediyor. Sonra da unutuyor bunu kendisinin uydurduğunu, işin suyu çıkıyor. Allahım ne kadar ruh hastası bir durum. Bir yandan herkes onu istiyor diye kendini kandır, bir yandan azarla, çekiştir, gagala dur adamı. Bu cadaloz tavuklar kocalarını kıskanırlarken onları feci bir şekilde de aşağılarlar. Her tür hakaret, kamuya açık ya da kapalı her ortamda edilir, sürekli koca arkasından konuşulur, bir efendi köle ilişkisi yürütülür ki burada sevgiden, aşktan ve saygıdan söz etmek ayıp kaçar.

Kırk yıllık bir sürü arkadaşımı işte bu lanet tavuklar yüzünden kaybettim. Uzaktan uzağa selam göndermeler dışında en ufak bir irtibat kalmadı. Geçen gün duydum. En feci tavuklardan biriyle evlenen sonunda başka bir kadına kaçmış. Ne ders ama...

Mutlu Tönbekici

mtonbeki@usa.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır